När lagkaptenen Johan Skinnars sköt 1-1 för sitt Kristianstad i mitten av den tredje perioden vrålade han ut sin glädje och storpubliken vädrade nått stort.

Då låg allting öppet – då fanns en plats i kvalserien inom räckhåll.

Men Västerås har ett 42-årigt nyförvärv och profil i Conny Strömberg. Han har spelat mängder av raffinerade matcher genom åren – redan för 25 år sedan spelade han divison 1-hockey – då var flera i Kristianstad inte ens födda.

Med sex minuter kvar höll han sig framme i powerplay med ett skott som studsade över en olycklig Joel Gistedt.

– Olyckligt mål, pucken studsar lite olyckligt och så avgör de, säger en besviken Mats Lusth på presskonferensen och fortsätter med en Strömberg-hyllning.

– Jag vet inte hur många poäng han gjort den här matchserien, fyra eller? Just i special teams är han guld värd och vi försökte freda oss men lyckades inte. Han fick dominera.

– Han har ju stått där på kanten i 30 år, vi hade svårt mot han redan när jag mötte honom med Malmö, säger Mats Lusth på presskonferensen efter matchen.

2-1 blev också slutresultatet och vid slutsignalen uppstod vilda glädjescener i Västerås-lägret.

– Vi faller in i Västerås spel och de är skickliga. Det är Thomas (Paananen, Västerås tränare) säger. De fick matchen dit de ville, avslutar Lusth.

 

Källa: 24kristianstad.se