Efter en närmast perfekt start på kvalserien till division 1, hackade maskineriet när jumbon Borås kom till Kalmar på söndagen.

Trots rycket i inledningen av tredje perioden till 4–1, åt sig gästerna sånär ikapp till 4–4. I slutsekunderna susade ett Borås-avslut tätt utanför Antti Leskinens målbur. Men Kalmar höll undan och tog fjärde raka segern i kvalserien.

– Det är fjärde matchen för oss på åtta dagar och med den starten vi haft kan det inte flyta på hela tiden. I dag krigade vi för poängen och fick dem med oss. Det är nyttigt, för det kommer krävas ett bra jobb i de sex sista omgångarna, säger tränare Reine Rydberg.

Kändes det onödigt att ni höll på att släppa upp dem?
– Nej, för jag tycker de var förtjänta av i alla fall ett mål. Visst var det lite billigt när de plockade målvakten, men de spelade kanske lite bättre än oss. I slutändan handlar det om att vinna, det spelar ingen roll hur det ser ut.

Samtliga av KHC:s fyra mål kom i spel i numerärt överläge.

– Skönt att vi utnyttjade vårt powerplay. Sen hackar det lite i boxplay för stunden, men i det stora hela är jag riktigt nöjd.

KHC-tränaren passar även på att ösa beröm över hockeystaden Kalmar.

– Vi har ett underbart stöd av publiken och de åker med oss på bortaplan och stöttar. Det betyder mycket så länge de fokuserar på rätt saker och stöttar och hejar på oss. Fantastiskt.

Samtidigt som Kalmar klev upp på elva poäng, förlorade toppkonkurrenten Mörrum, vilket innebär att Kalmar leder kvalserien med två poäng.

På onsdag gästar KHC just Mörrum i en viktig toppmatch om platsen till division 1.

Källa: 24kalmar.se