Kalmar HC leder kvalserien till HockeyEttan och spelade under onsdagskvällen en mycket viktigt match mot tabelltvåan Mörrum GoIS. KHC klarade dock av eldprovet galant och har nu skapat sig ett ännu större försprång i tabellen gentemot de andra lagen.

Mörrum fick göra inledningsmålet i första perioden men efter det var det Kalmars som fick hålla i taktpinnen till bortapublikens förtret. Matchen slutade med komfortabla 2-5 till KHC.

– Det var stabilt rakt igenom idag. Mörrum hade ett litet övertag i första perioden men vi hade tålamod. Vi gjorde några riktiga fina mål och några riktiga kämpamål. Det här var helt klart vår bästa bortamatch, säger coach Reine Rydberg.

Rydberg utser målvakt Antti Leskinen till matchens spelare då han stoppade 35 skott.

– Sen måste jag nämna utespelaren också då vi gör fem mål på 16 skott, så får det gärna se ut även i framtida matcher.

I och med kvällens match har man även kommit halvvägs vilket innebär att serien vänder. Trots att Mörrum ligger bäst till i tabellen av motståndarna så håller Rydberg inte riktigt med om att de är det farligaste laget.

– Det är ju egentligen nu som serien börjar på riktigt. Jag vill flagga lite för Grästorp, de är nog det bästa laget spelmässigt med många spetsspelar.

Nu väntar ett intensivt spelschema för KHC där det inte är många dagars ledighet mellan matcherna.

– Imorgon har vi kortpass och känner man att man inte är kurant så stannar man hemma eller kommer ner och cyklar för att vi inte ska riskera några sjukdomar.  Vi har en riktigt bra känsla och för stunden känns det väldigt bra och harmoniskt i laget och det är bra fokus på det vi ska göra.

Nästa match för KHC blir mot Olofström på söndag den 25 mars hemma i IFFE-hallen.


Källa: 24kalmar.se