Kalmar

KHC har hittat formen: ”Helt klart vår bästa bortamatch”

Kalmar HC leder kvalserien till HockeyEttan och spelade under onsdagskvällen en mycket viktigt match mot tabelltvåan Mörrum GoIS. KHC klarade dock av eldprovet galant och har nu skapat sig ett ännu större försprång i tabellen gentemot de andra lagen.

Mörrum fick göra inledningsmålet i första perioden men efter det var det Kalmars som fick hålla i taktpinnen till bortapublikens förtret. Matchen slutade med komfortabla 2-5 till KHC.

– Det var stabilt rakt igenom idag. Mörrum hade ett litet övertag i första perioden men vi hade tålamod. Vi gjorde några riktiga fina mål och några riktiga kämpamål. Det här var helt klart vår bästa bortamatch, säger coach Reine Rydberg.

Rydberg utser målvakt Antti Leskinen till matchens spelare då han stoppade 35 skott.

– Sen måste jag nämna utespelaren också då vi gör fem mål på 16 skott, så får det gärna se ut även i framtida matcher.

I och med kvällens match har man även kommit halvvägs vilket innebär att serien vänder. Trots att Mörrum ligger bäst till i tabellen av motståndarna så håller Rydberg inte riktigt med om att de är det farligaste laget.

– Det är ju egentligen nu som serien börjar på riktigt. Jag vill flagga lite för Grästorp, de är nog det bästa laget spelmässigt med många spetsspelar.

Nu väntar ett intensivt spelschema för KHC där det inte är många dagars ledighet mellan matcherna.

– Imorgon har vi kortpass och känner man att man inte är kurant så stannar man hemma eller kommer ner och cyklar för att vi inte ska riskera några sjukdomar.  Vi har en riktigt bra känsla och för stunden känns det väldigt bra och harmoniskt i laget och det är bra fokus på det vi ska göra.

Nästa match för KHC blir mot Olofström på söndag den 25 mars hemma i IFFE-hallen.

ska%cc%88rmavbild-2018-03-21-kl-21-18-13


Källa: 24kalmar.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Kalmar

KHC tecknar kontrakt med nyförvärv

Under fredagen blev det klart att Kalmar HC skriver kontrakt med backen Ludvig Martinsson. Han är född 1996 och har de senaste fyra säsongerna spelar med HC Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Kalmar HC skriver på Facebook att han är en rörlig, pucksäker och spelande back som de har fått väldigt goda referenser på.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Källa: 24kalmar.se

Kalmar

KHC förlänger inte kontrakt med forward

Kalmar HC meddelande under onsdagen att man inte kommer att erbjuda Niklas Sjöström nytt kontrakt. Man tackar istället honom för hans insatser i klubben under sina två säsonger och önskar lycka till i fortsättningen.

Det är också klart att Fabian och Daniel Bohman lånas ut till Alvesta SK i division 2 hela den kommande säsongen. De kommer att fortsatta vara skrivna hos KHC.

Källa: 24kalmar.se

Nybro

KLART: Nybro Vikings nya målvakt hyllar publiken

Han motade 48 skott i den första playoff-matchen mot Nybro Vikings och 25 i den andra. Med det såg den 24-årige slovaken, mer eller mindre på egen hand, till att Boden fick två matcher mot KRIF i playoff 2.

Nu är målvakten Pavel Krajcovic klar för Nybro Vikings.

– Pavel fångade vårt intresse i samband med att vi mötte dem i playoff. I den första matchen gör vi mål efter 20 sekunder på vårt första skott – sedan motar han 48 skott i resterande delen av matchen och var fantastisk, säger Vikings sportchef Per Wallin.

– Vi har dessutom fått väldigt bra referenser på honom både som person och målvakt. Han är väldigt seriös.

Kontraktet är skrivet på ett år och Krajcovic själv ser fram emot att komma till Nybro och hyllar publiken på föreningens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och vara en del av en förening som vill vara med i toppen i Hockeyettan. Jag tror att Nybro är rätt plats för mig att utvecklas som målvakt, säger han och fortsätter.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att spela för en stor och högljudd publik.

Nu är målvaktsduon komplett: Alexander Johansson och Pavel Krajcovic vaktar kassen i Liljas Arena kommande säsong.

Lagbygget börjar ta form och är i det närmaste klart. Per Wallin är nöjd med truppen han har på papperet idag.

– Det känns riktigt bra. Nu har vi en back kvar och eventuellt två forwards kvar att förstärka med.

 


Källa: 24nybro.se

Kalmar

KLART: Veteranen förlänger med Kalmar HC

Under måndagseftermiddagen blev det klart att 36-åriga Jimmie Svensson skriver kontrakt med Kalmar HC för ytterliggare ett år framöver.

Det här blir Svenssons fjärde säsong i den rödgula tröjan. Veteranen har tidigare år hoppat på tåget runt jul men nu finns han med redan vid säsongsstart.

Alla vet vad vi får i Jimmie både på och utanför isen och med sina 31 SHL, 338 hockeyallsvenska och 124 HockeyEttanmatcher i bagaget blir han en oerhört viktig spelare kommande säsong,” skriver klubben på sin Facebooksida.

Källa: 24kalmar.se