Malmö

Ersättarens galna målvaktssuccé

Jonas Gunnarsson har varit reserv bakom Oscar Alsenfelt praktiskt taget hela säsongen men när den tidigare förstamålvakten insjuknade har slutspel-rookien klivit fram på ett helt makalöst vis.

I den femte och så viktiga matchen mellan Frölunda och Malmö höll ersättaren nollan, ett Frölundamål var faktiskt inte ens nära.

LÄS MER: Sagolik minut frälste Malmö – reserven stor hjälte

– Det är klart det känns bra. Samtidigt tycker jag vi håller de bra utanför oss och det blir inte riktigt de här farliga lägena, säger Jonas Gunnarsson ödmjukt.

Vad är det ni gör så bra i försvarsspelet?
– Jag tycker vi håller ihop och låter inte de komma in innanför oss. Sen gör vi väldigt få misstag som gör att de kan komma in.

Ni verkar väldigt trygga i det också. 
– Jo men absolut. Vi tränar väldigt mycket försvarsspel också så vi känner oss väldigt trygga med det.

Du kommer in som ersättare till Alsenfelt i den här serien. Ändå ser du troligt lugn ut, det finns liksom ingen stress. 

– Jag har ju tränat på under tiden med vår målvaktstränare och han har förberett mig väldigt bra ifall något skulle hända och nu blev det några slumpartade grejer som gjorde att jag fick komma in och då gäller det att vara beredd.

Nästa match spelas i Malmö då har hemmalaget chans att ta sig till semifinal.

– Jag ser fram emot en bra dag på torsdag.

Hur skönt hade det varit att ro hem allt hemma i Malmö?
– Vi ska göra allt för att vinna nästa match.

 

Källa: 24malmö.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Kalmar

KHC tecknar kontrakt med nyförvärv

Under fredagen blev det klart att Kalmar HC skriver kontrakt med backen Ludvig Martinsson. Han är född 1996 och har de senaste fyra säsongerna spelar med HC Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Kalmar HC skriver på Facebook att han är en rörlig, pucksäker och spelande back som de har fått väldigt goda referenser på.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Källa: 24kalmar.se

Kalmar

KHC förlänger inte kontrakt med forward

Kalmar HC meddelande under onsdagen att man inte kommer att erbjuda Niklas Sjöström nytt kontrakt. Man tackar istället honom för hans insatser i klubben under sina två säsonger och önskar lycka till i fortsättningen.

Det är också klart att Fabian och Daniel Bohman lånas ut till Alvesta SK i division 2 hela den kommande säsongen. De kommer att fortsatta vara skrivna hos KHC.

Källa: 24kalmar.se

Nybro

KLART: Nybro Vikings nya målvakt hyllar publiken

Han motade 48 skott i den första playoff-matchen mot Nybro Vikings och 25 i den andra. Med det såg den 24-årige slovaken, mer eller mindre på egen hand, till att Boden fick två matcher mot KRIF i playoff 2.

Nu är målvakten Pavel Krajcovic klar för Nybro Vikings.

– Pavel fångade vårt intresse i samband med att vi mötte dem i playoff. I den första matchen gör vi mål efter 20 sekunder på vårt första skott – sedan motar han 48 skott i resterande delen av matchen och var fantastisk, säger Vikings sportchef Per Wallin.

– Vi har dessutom fått väldigt bra referenser på honom både som person och målvakt. Han är väldigt seriös.

Kontraktet är skrivet på ett år och Krajcovic själv ser fram emot att komma till Nybro och hyllar publiken på föreningens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och vara en del av en förening som vill vara med i toppen i Hockeyettan. Jag tror att Nybro är rätt plats för mig att utvecklas som målvakt, säger han och fortsätter.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att spela för en stor och högljudd publik.

Nu är målvaktsduon komplett: Alexander Johansson och Pavel Krajcovic vaktar kassen i Liljas Arena kommande säsong.

Lagbygget börjar ta form och är i det närmaste klart. Per Wallin är nöjd med truppen han har på papperet idag.

– Det känns riktigt bra. Nu har vi en back kvar och eventuellt två forwards kvar att förstärka med.

 


Källa: 24nybro.se

Kalmar

KLART: Veteranen förlänger med Kalmar HC

Under måndagseftermiddagen blev det klart att 36-åriga Jimmie Svensson skriver kontrakt med Kalmar HC för ytterliggare ett år framöver.

Det här blir Svenssons fjärde säsong i den rödgula tröjan. Veteranen har tidigare år hoppat på tåget runt jul men nu finns han med redan vid säsongsstart.

Alla vet vad vi får i Jimmie både på och utanför isen och med sina 31 SHL, 338 hockeyallsvenska och 124 HockeyEttanmatcher i bagaget blir han en oerhört viktig spelare kommande säsong,” skriver klubben på sin Facebooksida.

Källa: 24kalmar.se