Utan ens lite darr på ribban tog sig Malmö Redhawks under skärtorsdagen till semifinal i SHL.

Laget som slutade sexa bjöd därmed på en skräll mot det på förhand tippade Frölunda.

Liksom den senaste matchen i Scandinavium var det egentligen inget snack.

Den stora skillnaden på matchen var att superreserven och målvakten Jonas Gunnarsson fick släppa två puckar bakom sig.

För på samma sätt som i tisdags avgjordes det här mötet i den fösta perioden. Senast i slutet – i kväll i början.

Redan efter fyra minuter fick Malmö chansen i spel fem mot tre. Det utnyttjade de med otäck skärpa.

Först tryckte Erik Forssell in 1-0 sedan ökade Frederik Storm på till 2-0 via ett tungt skott i slottet.

I den sista perioden reducerade Frölunda till 4-2 men någon större spänning blev det aldrig.

Malmö fortsatte med sitt genomgående tajta försvarsspel och segern var aldrig hotad.

I slutet hoppade hela Malmö Arena och fansen hyllade sitt lag. Matchen igenom var det högt tryck i hallen – riktig feststämning.

Nu ställs Malmö mot tabellvinnarna Växjö – men första ska det firas påsk.

– Helt otroligt. Det är så jäkla skönt att spela när det är så här mycket folk.

– Det känns som att vi kan gå hur långt som helst, säger Johan Olofsson efter matchen.

Källa: 24malmö.se