Kalmar

Glädjeruset: Kalmar HC spelar i division 1 nästa säsong

När det gällde som mest var det aldrig något snack om saken. Kalmar HC är klart för division 1 efter 6–0 i näst sista omgången mot Borås.

– Vi satte nivån tidigt på vår teambuildings-dag och stommen som varit kvar har bara jobbat på och aldrig klagat. De har ett fantastiskt driv och är väl värda allt det här. Sen har vi fått in spets som givetvis hjälpt till, säger Reine Rydberg efter slutsignalen.

LÄS MER: BILDEXTRA: Glädjescener när Kalmar HC gick upp i ettan

Martin Åkesson har varit med på resan från division 3 till ettan.

– Jag brinner så enormt för den här föreningen och vet att många jobbar så otroligt hårt för den. Den här känslan är helt fantastisk, säger han.

Kalmar tog tidigt ledningen med 1–0 och under matchens andra halva växlade man upp och sprang i från Borås. Trots att Mörrum gjorde sitt och vann mot HA 74 – blev KHC klara redan på måndagen.

– Jag finner inga ord, det är så underbart, säger KHC-ordföranden Tobias Johansson.

Sportchef Roger Nyström:

– Vi har jobbat stenhårt för det här och att man får betalt genom ett avancemang på det här sättet, är helt fantastiskt. Framför allt jag och ”Tobbe” har slitit. Men nu är alla timmars jobb utan tvekan värda.

På onsdag avslutas kvalserien när Kalmar tar emot Mörrum.

– Jag är född på ett annat årtioende och vill ha förlustnollan intakt. Vi ska vinna den matchen också, säger Reine Rydberg.

Följer du med till division 1?
– Det har vi inte diskuterat ännu. Jag vill nog ha tre veckor att fundera. Det tar mycket tid att åka 22 mil sex dagar i veckan.

Källa: 24kalmar.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Kalmar

KHC tecknar kontrakt med nyförvärv

Under fredagen blev det klart att Kalmar HC skriver kontrakt med backen Ludvig Martinsson. Han är född 1996 och har de senaste fyra säsongerna spelar med HC Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Kalmar HC skriver på Facebook att han är en rörlig, pucksäker och spelande back som de har fått väldigt goda referenser på.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Källa: 24kalmar.se

Kalmar

KHC förlänger inte kontrakt med forward

Kalmar HC meddelande under onsdagen att man inte kommer att erbjuda Niklas Sjöström nytt kontrakt. Man tackar istället honom för hans insatser i klubben under sina två säsonger och önskar lycka till i fortsättningen.

Det är också klart att Fabian och Daniel Bohman lånas ut till Alvesta SK i division 2 hela den kommande säsongen. De kommer att fortsatta vara skrivna hos KHC.

Källa: 24kalmar.se

Nybro

KLART: Nybro Vikings nya målvakt hyllar publiken

Han motade 48 skott i den första playoff-matchen mot Nybro Vikings och 25 i den andra. Med det såg den 24-årige slovaken, mer eller mindre på egen hand, till att Boden fick två matcher mot KRIF i playoff 2.

Nu är målvakten Pavel Krajcovic klar för Nybro Vikings.

– Pavel fångade vårt intresse i samband med att vi mötte dem i playoff. I den första matchen gör vi mål efter 20 sekunder på vårt första skott – sedan motar han 48 skott i resterande delen av matchen och var fantastisk, säger Vikings sportchef Per Wallin.

– Vi har dessutom fått väldigt bra referenser på honom både som person och målvakt. Han är väldigt seriös.

Kontraktet är skrivet på ett år och Krajcovic själv ser fram emot att komma till Nybro och hyllar publiken på föreningens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och vara en del av en förening som vill vara med i toppen i Hockeyettan. Jag tror att Nybro är rätt plats för mig att utvecklas som målvakt, säger han och fortsätter.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att spela för en stor och högljudd publik.

Nu är målvaktsduon komplett: Alexander Johansson och Pavel Krajcovic vaktar kassen i Liljas Arena kommande säsong.

Lagbygget börjar ta form och är i det närmaste klart. Per Wallin är nöjd med truppen han har på papperet idag.

– Det känns riktigt bra. Nu har vi en back kvar och eventuellt två forwards kvar att förstärka med.

 


Källa: 24nybro.se

Kalmar

KLART: Veteranen förlänger med Kalmar HC

Under måndagseftermiddagen blev det klart att 36-åriga Jimmie Svensson skriver kontrakt med Kalmar HC för ytterliggare ett år framöver.

Det här blir Svenssons fjärde säsong i den rödgula tröjan. Veteranen har tidigare år hoppat på tåget runt jul men nu finns han med redan vid säsongsstart.

Alla vet vad vi får i Jimmie både på och utanför isen och med sina 31 SHL, 338 hockeyallsvenska och 124 HockeyEttanmatcher i bagaget blir han en oerhört viktig spelare kommande säsong,” skriver klubben på sin Facebooksida.

Källa: 24kalmar.se