När det gällde som mest var det aldrig något snack om saken. Kalmar HC är klart för division 1 efter 6–0 i näst sista omgången mot Borås.

– Vi satte nivån tidigt på vår teambuildings-dag och stommen som varit kvar har bara jobbat på och aldrig klagat. De har ett fantastiskt driv och är väl värda allt det här. Sen har vi fått in spets som givetvis hjälpt till, säger Reine Rydberg efter slutsignalen.

LÄS MER: BILDEXTRA: Glädjescener när Kalmar HC gick upp i ettan

Martin Åkesson har varit med på resan från division 3 till ettan.

– Jag brinner så enormt för den här föreningen och vet att många jobbar så otroligt hårt för den. Den här känslan är helt fantastisk, säger han.

Kalmar tog tidigt ledningen med 1–0 och under matchens andra halva växlade man upp och sprang i från Borås. Trots att Mörrum gjorde sitt och vann mot HA 74 – blev KHC klara redan på måndagen.

– Jag finner inga ord, det är så underbart, säger KHC-ordföranden Tobias Johansson.

Sportchef Roger Nyström:

– Vi har jobbat stenhårt för det här och att man får betalt genom ett avancemang på det här sättet, är helt fantastiskt. Framför allt jag och ”Tobbe” har slitit. Men nu är alla timmars jobb utan tvekan värda.

På onsdag avslutas kvalserien när Kalmar tar emot Mörrum.

– Jag är född på ett annat årtioende och vill ha förlustnollan intakt. Vi ska vinna den matchen också, säger Reine Rydberg.

Följer du med till division 1?
– Det har vi inte diskuterat ännu. Jag vill nog ha tre veckor att fundera. Det tar mycket tid att åka 22 mil sex dagar i veckan.

Källa: 24kalmar.se