I måndags kväll blev Kalmar HC helt klart för spel i Hockeyettan nästa säsong. Väl där kommer laget att ställas mot Nybro Vikings i högintressanta derbymatcher.

Om nuvarande Kalmartränaren Reine Rydberg följer med laget upp i ettan vet varken han själv eller föreningen i nuläget. På frågan, ställd direkt efter slutsignalen i Borås, svarade han att han behöver tid att fundera.

LÄS MER: BILDEXTRA: Glädjescener när Kalmar HC gick upp i ettan

– Det har vi inte diskuterat ännu. Jag vill nog ha tre veckor att fundera. Det tar mycket tid att åka 22 mil sex dagar i veckan.

KHC-ordföranden Tobias Johansson vill däremot ha en snabb lösning på tränarfrågan.

– Vår förhoppning är att det snabbt ska bli klart så vi kan börja bygga laget därefter och att tränaren är delaktig i det arbetet.

Målet är att ha en mer eller mindre helt avlönad tränare. Den här säsongen har Rydberg kombinerat arbetet som målare med pendling från Tingsryd till Kalmar, med tränarsysslan.

– Att ha det som i dag kommer bli svårt för Reine. Det är en tuff nöt att knäcka. Det är bara han själv som kan svara på det. Men vi ska sitta ner med ledarstaben och spelarna så fort serien är slut, säger Johansson.

Annars finns det en arbetslös tränare tre mil bort (Andreas Holfelt, sparkad tränare i Nybro Vikings)?
– Ja, det är verkligen ett intressant namn, även om det arbetet inte är igångsatt ännu. Det kan vara Reine eller någon annan som blir tränare för oss nästa säsong. Däremot har Holfelt gjort ett jättejobb med små medel i Nybro, där han gjort Vikings till ett topplag i Hockeyettan.

Andreas Holfelt:

– Ärligt talat har jag inte funderat så mycket, utan mest sökt vanliga jobb. Sen tycker jag ju att hockey är roligt och det är många som frågar mig om det. Jag har varit i Nybro i 18 år och har ett hjärta för föreningen. Sen är det inte jag själv som valt att sluta, utan blivit bortkörd därifrån. Samtidigt inser jag att om jag vill jag vara tränare måste jag vara det någon annanstans än i Nybro Vikings.

Så du stänger inga dörrar för att träna exempelvis Kalmar HC?
– Man ska aldrig säga aldrig, man vet aldrig vad som händer.

”Hola” passar även på att hylla Kalmar HC:s uppflyttning till Hockeyettan.

– Intresset kommer växa för hockeyn här i regionen och det kommer bli väldigt intressanta matcher. Riktigt kul.

Källa: 24nybro.se