Seriesuveränen Växjö Lakers har har byggt en tung mur framför Malmös finaldrömmar efter en egentligen orubbad 3-0-vinst.

För trots att Malmö, inte minst i den första perioden, skapade farligheter så saknades de där uppenbara lägena.

Om chanser ändå skapades så stod han där trygg och fast – Viktor Fasth.

OS-målvakten Viktor Fasth var tryggheten själv i Malmö Arena och släppte inte en enda puck sig.

I den period Malmö var som bäst och skapade hårdast tryck på Växjö straffades de också hårdast.

Efter en tekning, ett skott och en retur från nära håll sköt Tuomas Kiiskinen 1-0.

Efter det kontrollerade Växjö till stor del matchen. Ledningen kändes aldrig hotad och efter en snabb kontring, á la Malmö, tryckte bortalaget också dit 2-0, Dennis Rasmussen.

Resultatet skrevs till slut till 3-0 och gör att Växjö nu har kopplat ett stenhårt ”2-0 i matcher grepp” om Malmö

– Ett stort steg framåt, det är en jämn match i långa stunder men spelet framför mål måste bli bättre, säger Peter Andersson till C More efter matchen.

Källa: 24malmö.se