Kalmar

Så ska Kalmar HC växa i division 1-kostymen: ”Måste växla upp”

Det har varit några hektiska dygn för Kalmar HC-ordföranden Tobias Johansson sedan avancemanget till division 1 blev klart. Redan på tisdagskvällen hölls ett första styrelsemöte där strategier och spelarbudgeten för kommande säsong gicks igenom.

– Allt känns helt fantastiskt. Det är det här man lagt så många timmar och sömnlösa nätter på. När man kommer fram till vägs ände och det är klart handlar allt om lycka och lättnad.

LÄS MER: BILDEXTRA: Glädjescener när Kalmar HC gick upp i ettan

Är det mer lättnad än glädje?
– Man kan säga att det är en kombination. Vi har satt en enorm press på oss själva och självklart hade det varit ett fiasko att inte gå upp med det här laget. Nu känner man bara glädje för alla i och runt föreningen, för ledarna, fansen och alla som jobbar med Kalmar HC.

För att kunna ta nästa kliv och etablera sig i Hockeyettan krävs en helt annan organisation än vad man har i dag.

– Det är prio ett. Att sätta organisationen. Därefter i prioriteringsordningen kommer budgeten för spelartruppen. Så fort serien är avslutad börjar det arbetet.

Johansson menar att Kalmar HC inte kommer vara någon vanlig nykomling.

– De som känner oss i Kalmar HC vet om att vi inte bara kommer sikta på att hänga kvar. Vi vill skapa förutsättningar för en vettig placering i ettan och redan i dag hade nog laget klarat sig ganska så bra. Framför allt efter stabiliteten laget visat upp i kvalserien.

Kommer det bli stora förändringar i spelartruppen?
– Vi vill behålla stommen och anser att vi har ett bra lag redan nu. Men sen kommer folk falla ifrån naturligt, samtidigt som vi säkert kommer avsluta samarbetet med några. Vi bygger noggrant för att klara oss bra i Hockeyettan.

Ett steg i att ta klubben vidare i utvecklingen kommer bli att heltidsanställa en klubbchef, marknadschef och tränare.

– Givetvis ett gigantiskt kliv för en helt ideell förening. Samtidigt är det enda vägen att vandra. Det är helt fantastiskt att vi kunnat göra det här helt på ideella krafter. Nu måste vi först och främst få in en klubbchef och lägga extra krut på marknadssidan för att dra in mer pengar. Vi måste växla upp, helt klart.

Klubbchefsrollen låter som klippt och skuren för dig själv?
– Om KHC:s styrelse tycker att jag är lämplig som klubbchef så ska jag så klart sova på saken. Det har alltid varit en dröm för mig att jobba med hockeyn på heltid. Samtidigt trivs jag väldigt bra med mitt nuvarande jobb (verksamhetschef för Kalmarsalen) som jag dessutom är ganska ny på. Jag har inte funderat så mycket, utan vi får se om jag är den som kommer få frågan och om jag kommer tacka ja.

Tränarfrågan är en pusselbit som föreningen vill lägga på plats så snart som möjligt.

– Vi blev klara i måndags och har en match kvar. När vi är färdigspelade ska vi diskutera och sätta oss ner med Reine (Rydberg, tränare) och spelarna för att bilda oss en uppfattning om hur det kommer se ut och bli.

Andreas Holfelt, före detta tränare i Nybro Vikings, verkar inte helt oäven när Kalmar HC kommer på tal.

– Man ska aldrig säga aldrig, man vet aldrig vad som händer, säger han till 24Kalmar.

Tobias Johansson:

– Reine och hela ledarteamet har gjort ett jättejobb och ska ha en enorm eloge. Sen får vi se vart vi landar. Det vet vi inte i dag, men det kan absolut vara så att Reine väljer att fortsätta och vi med honom.

Trots att avancemanget firades i måndags kväll väntar ny bankett på onsdagskvällen efter sista kvalseriematchen mot Mörrum.

– Då ska vi ut och käka på O´Learys med laget och på lördag är det stor bankett på Legends tillsammans med våra samarbetspartners, säger Johansson.

Källa: 24kalmar.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Kalmar

KHC tecknar kontrakt med nyförvärv

Under fredagen blev det klart att Kalmar HC skriver kontrakt med backen Ludvig Martinsson. Han är född 1996 och har de senaste fyra säsongerna spelar med HC Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Kalmar HC skriver på Facebook att han är en rörlig, pucksäker och spelande back som de har fått väldigt goda referenser på.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Källa: 24kalmar.se

Kalmar

KHC förlänger inte kontrakt med forward

Kalmar HC meddelande under onsdagen att man inte kommer att erbjuda Niklas Sjöström nytt kontrakt. Man tackar istället honom för hans insatser i klubben under sina två säsonger och önskar lycka till i fortsättningen.

Det är också klart att Fabian och Daniel Bohman lånas ut till Alvesta SK i division 2 hela den kommande säsongen. De kommer att fortsatta vara skrivna hos KHC.

Källa: 24kalmar.se

Nybro

KLART: Nybro Vikings nya målvakt hyllar publiken

Han motade 48 skott i den första playoff-matchen mot Nybro Vikings och 25 i den andra. Med det såg den 24-årige slovaken, mer eller mindre på egen hand, till att Boden fick två matcher mot KRIF i playoff 2.

Nu är målvakten Pavel Krajcovic klar för Nybro Vikings.

– Pavel fångade vårt intresse i samband med att vi mötte dem i playoff. I den första matchen gör vi mål efter 20 sekunder på vårt första skott – sedan motar han 48 skott i resterande delen av matchen och var fantastisk, säger Vikings sportchef Per Wallin.

– Vi har dessutom fått väldigt bra referenser på honom både som person och målvakt. Han är väldigt seriös.

Kontraktet är skrivet på ett år och Krajcovic själv ser fram emot att komma till Nybro och hyllar publiken på föreningens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och vara en del av en förening som vill vara med i toppen i Hockeyettan. Jag tror att Nybro är rätt plats för mig att utvecklas som målvakt, säger han och fortsätter.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att spela för en stor och högljudd publik.

Nu är målvaktsduon komplett: Alexander Johansson och Pavel Krajcovic vaktar kassen i Liljas Arena kommande säsong.

Lagbygget börjar ta form och är i det närmaste klart. Per Wallin är nöjd med truppen han har på papperet idag.

– Det känns riktigt bra. Nu har vi en back kvar och eventuellt två forwards kvar att förstärka med.

 


Källa: 24nybro.se

Kalmar

KLART: Veteranen förlänger med Kalmar HC

Under måndagseftermiddagen blev det klart att 36-åriga Jimmie Svensson skriver kontrakt med Kalmar HC för ytterliggare ett år framöver.

Det här blir Svenssons fjärde säsong i den rödgula tröjan. Veteranen har tidigare år hoppat på tåget runt jul men nu finns han med redan vid säsongsstart.

Alla vet vad vi får i Jimmie både på och utanför isen och med sina 31 SHL, 338 hockeyallsvenska och 124 HockeyEttanmatcher i bagaget blir han en oerhört viktig spelare kommande säsong,” skriver klubben på sin Facebooksida.

Källa: 24kalmar.se