I måndags kväll tog Kalmar HC steget upp i division 1. Efter matchen firade spelarna friskt – och för några fortsatte festandet långt in på tisdagen. När laget skulle återsamlas för den matchförberedande träningen inför säsongsavslutningen mot Mörrum, kom två av lagets spelare till Iffehallen märkbart berusade, något som Barometern var först att rapportera om.

– Givetvis är det helt oacceptabelt och något som vi i föreningen inte står bakom alls. Självklart ska grabbarna få fira efter en lång och tuff säsong, men vi har faktiskt en match kvar och vi vill vinna alla våra matcher, säger sportchef Roger Nyström.

LÄS MER: BILDEXTRA: Glädjescener när Kalmar HC gick upp i ettan

De båda spelarna som var berusade skickades hem från träningen – och finns inte med i kvällens match mot Mörrum.

– Båda har bett om ursäkt och är ångerfulla för det de har gjort. Nu hoppas vi att de har lärt sig något av detta, säger Nyström.

– Det är lite smolk i glädjebägaren, tyvärr.

I ett pressmeddelande meddelar ordförande Tobias Johansson att båda spelarna kommer ställas över i kvällens match mot Mörrum.

Har ni någon uttalad alkoholpolicy?
– Ja, absolut. Vi dricker inte på det sättet, för det stämmer inte överens med våra värderingar. Alkohol och idrott hör inte ihop och killarna vet om att det inte är okej. Klart att de ska få festa och fira avancemanget, men det får ske efter vi slutfört serien. Nu ska vi försöka avsluta snyggt och prydligt. Sen kan vi fira ordentligt.

Källa: 24kalmar.se