Kalmar

Succélaget skakas av skandal – spelare kom berusade till träning

I måndags kväll tog Kalmar HC steget upp i division 1. Efter matchen firade spelarna friskt – och för några fortsatte festandet långt in på tisdagen. När laget skulle återsamlas för den matchförberedande träningen inför säsongsavslutningen mot Mörrum, kom två av lagets spelare till Iffehallen märkbart berusade, något som Barometern var först att rapportera om.

– Givetvis är det helt oacceptabelt och något som vi i föreningen inte står bakom alls. Självklart ska grabbarna få fira efter en lång och tuff säsong, men vi har faktiskt en match kvar och vi vill vinna alla våra matcher, säger sportchef Roger Nyström.

LÄS MER: BILDEXTRA: Glädjescener när Kalmar HC gick upp i ettan

De båda spelarna som var berusade skickades hem från träningen – och finns inte med i kvällens match mot Mörrum.

– Båda har bett om ursäkt och är ångerfulla för det de har gjort. Nu hoppas vi att de har lärt sig något av detta, säger Nyström.

– Det är lite smolk i glädjebägaren, tyvärr.

I ett pressmeddelande meddelar ordförande Tobias Johansson att båda spelarna kommer ställas över i kvällens match mot Mörrum.

Har ni någon uttalad alkoholpolicy?
– Ja, absolut. Vi dricker inte på det sättet, för det stämmer inte överens med våra värderingar. Alkohol och idrott hör inte ihop och killarna vet om att det inte är okej. Klart att de ska få festa och fira avancemanget, men det får ske efter vi slutfört serien. Nu ska vi försöka avsluta snyggt och prydligt. Sen kan vi fira ordentligt.

Källa: 24kalmar.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Kalmar

KHC tecknar kontrakt med nyförvärv

Under fredagen blev det klart att Kalmar HC skriver kontrakt med backen Ludvig Martinsson. Han är född 1996 och har de senaste fyra säsongerna spelar med HC Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Kalmar HC skriver på Facebook att han är en rörlig, pucksäker och spelande back som de har fått väldigt goda referenser på.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Källa: 24kalmar.se

Kalmar

KHC förlänger inte kontrakt med forward

Kalmar HC meddelande under onsdagen att man inte kommer att erbjuda Niklas Sjöström nytt kontrakt. Man tackar istället honom för hans insatser i klubben under sina två säsonger och önskar lycka till i fortsättningen.

Det är också klart att Fabian och Daniel Bohman lånas ut till Alvesta SK i division 2 hela den kommande säsongen. De kommer att fortsatta vara skrivna hos KHC.

Källa: 24kalmar.se

Nybro

KLART: Nybro Vikings nya målvakt hyllar publiken

Han motade 48 skott i den första playoff-matchen mot Nybro Vikings och 25 i den andra. Med det såg den 24-årige slovaken, mer eller mindre på egen hand, till att Boden fick två matcher mot KRIF i playoff 2.

Nu är målvakten Pavel Krajcovic klar för Nybro Vikings.

– Pavel fångade vårt intresse i samband med att vi mötte dem i playoff. I den första matchen gör vi mål efter 20 sekunder på vårt första skott – sedan motar han 48 skott i resterande delen av matchen och var fantastisk, säger Vikings sportchef Per Wallin.

– Vi har dessutom fått väldigt bra referenser på honom både som person och målvakt. Han är väldigt seriös.

Kontraktet är skrivet på ett år och Krajcovic själv ser fram emot att komma till Nybro och hyllar publiken på föreningens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och vara en del av en förening som vill vara med i toppen i Hockeyettan. Jag tror att Nybro är rätt plats för mig att utvecklas som målvakt, säger han och fortsätter.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att spela för en stor och högljudd publik.

Nu är målvaktsduon komplett: Alexander Johansson och Pavel Krajcovic vaktar kassen i Liljas Arena kommande säsong.

Lagbygget börjar ta form och är i det närmaste klart. Per Wallin är nöjd med truppen han har på papperet idag.

– Det känns riktigt bra. Nu har vi en back kvar och eventuellt två forwards kvar att förstärka med.

 


Källa: 24nybro.se

Kalmar

KLART: Veteranen förlänger med Kalmar HC

Under måndagseftermiddagen blev det klart att 36-åriga Jimmie Svensson skriver kontrakt med Kalmar HC för ytterliggare ett år framöver.

Det här blir Svenssons fjärde säsong i den rödgula tröjan. Veteranen har tidigare år hoppat på tåget runt jul men nu finns han med redan vid säsongsstart.

Alla vet vad vi får i Jimmie både på och utanför isen och med sina 31 SHL, 338 hockeyallsvenska och 124 HockeyEttanmatcher i bagaget blir han en oerhört viktig spelare kommande säsong,” skriver klubben på sin Facebooksida.

Källa: 24kalmar.se