Frågan som ställdes var:

Hur tror du det går i matchen och vad händer om KHK skulle åka ur SHL?

Paul Ahlgren, målvakt, Örlogsstaden HK:
– Det blir en avgörande match. Mitt KHK-hjärta har tagit mycket stryk i detta kval. Bevisligen är det två lag som vet vad det handlar om och jag hoppas och tror att KHK reder ut detta.
Stora orosmomentet är om Honken är hel eller ej. KHK går ut som segrare med resultatet 2-1. Om KHK åker ur SHL (gud förbjude) så har föreningen en lång väg att vandra. Det blir en förlust för hela Hockeyblekinge och även för företag och andra verksamheter i länet. Hockey berör och trots tuffa säsonger syns Karlskrona mycket i media. Nu hoppas jag att Ove & Co kramar ut det sista ur varje spelare och säkrar kontraktet till nästa år.

Elina Gustafsson (S), kommunstyrelsen med mera:
– Självklart vinner vi! Det måste vi göra. Att åka ur är inget alternativ. Heja KHK! Skulle vi åka ur tar vi oss upp igen nästa gång.

Peter Kullring, fd TV-profil:
– Tyvärr tror jag att KHK förlorar. De har tappat de senaste matcherna i slutet.  Det blir naturligtvis en tråkig resa ner i Allsvenskan och möjligen även ettan. Hockey handlar om inköpta spelare och det gäller att ha gott om pengar. Det har inte KHK. Pengacirkusen kring hockeyn har fått mig att tröttna. Har inte sett en enda match i år. Inte ens på teve.

Ingrid Hermansson (C), ordförande i socialnämnden:
– Jag tror att KHK vinner. Om KHK åker ut så blir det en förlust för alla. Spelare, kommunen och publik med fans.

Patrik Hansson (S), kommunstyrelsens ordförande:
– Tror på seger utan förlängning 3-2. Vad som händer om inte SHL: fel fokus i dag. Just nu fullt fokus på seger.

Peter Christenson, sportchef i FK Karlskrona:
– Då matchen är av en ”vinna-försvinna-karaktär”, önskar jag att KHK-spelarna uppträder aggressivt och, bokstavligen, käkar både puck, sarg och motståndare och att de älskar läget. KHK gör en heroisk insats och vinner. Skulle en degradering ändå bli ett faktum får det givetvis negativa, ekonomiska konsekvenser med allt vad det innebär för en redan hårt ansatt organisation. Det var ju denna säsong laget skulle ”hänga kvar”, då SHL-klubbarna till nästa säsong får ett grymt ekonomiskt tillskott. Känslan är då att SHL stängs för en oöverskådlig framtid. Det blir svårt att bortse från de rent känslomässiga aspekterna – tänker då på alla inblandade i klubben, inte minst då Black Bugs, som lever hockey, men även kreti och pleti. Kommunen skulle även tappa ett av sina fina skyltfönster.

Linda Aghed, kanslist, KRIF:
– Khk vinner 3-2. Fråga 2 vågar jag inte ens tänka på.

Mikael ”Bävern” Johansson, sportbloggare:
– Jag tror KHK vinner matchen med 4-2 inför en fantastisk hemmapublik. Det innebär ju att de inte åker ut men hypotetiskt sett – skulle man förlora och åka ur så känns det som fritt fall, mycket beroende på ekonomin som blir svår att hantera.

Annika Thörngren, supersupporter:
– Jag tror att KHK knyter nävarna och vinner med 3-1…..Skulle vi mot förmodan åka ur SHL,tror jag det är svårt och komma igen och gå upp i SHL på flera år,,,,,fast det kommer inte och hända.

Daniel Brasar, fd ishockeyspelare:
– Min känsla efter de sex första matcherna är att Timrå är ett spelskickligare lag som skapar flera chanser genom kreativt anfallspel. Karlskrona måste få längre anfall så man kan vrida och vända på Timrås stappliga backar. Då har man stor chans att vinna. Känslan nu är att Timrå vinner med 4-2. Åker man ur SHL så lär man aldrig komma tillbaka dit igen. Inte enligt de förutsättningar som SHL har nu. Då menar jag det ekonomiska bidraget i SHL kontra Allsvenskan samt kvalupplägget som nu finns. Håller tummarna för att jag har fel och att Karlskrona vinner.

Peter Lilja, landstingsdirektör:
– Tror KHK vinner med 4-2. Vid förlust tror jag det blir svårt att komma tillbaka till SHL. Tror för övrigt att det från säsong 18/19 blir mycket svårt för alla lag att ta sig upp till SHL.

Morgan ”Mogge” Dahlgren, supporter:
– Jag tror det krävs total fokus, mod och att vilja bli hjälten om detta ska gå vägen. Att inte alltid leta efter kompisen för ett bättre läge än du själv redan ha och på så sätt kommer alla motståndare i position igen, nyp till direkt vilket ha varit en bristvara för enkla baljor. Målvakt på huvudet, en total uppoffring där det får kosta hörntänder och gå för det som om det vore det sista du gör i livet så kan det gå. Känslan säger att det måste gå men huvudet spökar och säger Timrå så jag hoppas på känslan så vinst KHK. Om KHK åker ur kommer det bli ett stort sår i mitt hockeyhjärta. Jag minns vilken stolthet och overklighetskänsla jag kände när KHK tog sig upp i finrummet. När det handlar om klubben så kan det faktiskt gå riktigt illa och då går det fort. Då kan både ekonomi och seriespel rasa i en ruskig fart och då är det svårt att stoppa lavinen.

Gustav Frideryd, supporter:
– Jag tro och hoppas givetvis att KHK vinner, men det kommer sitta hårt åt. Tro dock att rutinen (KHK har äldre lag) tar ut sin rätt. Om KHK åker ut pratar många om ekonomin och den blir ju givetvis annorlunda jämfört med SHL. Det viktigaste är ändå att värna om den fantastiska ungdomsverksamheten som finns. Men helst vill man ju inte tänka i de banorna.

Torbjörn Södheim, supporter:
– Känslan är ändå att vi till slut vinner Åker vi mot förmodan ut så blir det frejdig hockey i Hockeyallsvenskan mot exempelvis Tingsryds AIF.

Roger Hillborg, supporter:
– Jag ber på mina bara knän att vi vinner…. Skulle vi åka ur tror jag att den sista SHL-matchen under min livstid är spelad i arenan. Kämpa KHK.

Mattias Lyckne, supporter:
– Jag tror det blir 3-1 till något lag och jag hoppas verkligen det är till KHKs fördel. Så länge man fixar det ekonomiskt att åka ur så tror jag inte det är någon katastrof på något sätt. KHK och SHL har varit ett rätt så destruktivt förhållande och att bygga om i en serie längre ner kan på många sätt vara bra för föreningen och dess supportar. Med det sagt så vill väl vi alla som hejar på KHK att man ska hålla sig kvar och bygga en lång och rolig framtid i SHL.

Torbjörn Bredberg, supporter:
– KHK klarar detta och kommer ligga kvart i SHL. Om det visar sig att de åker ur är dett förmodligen en backe ner i div 1 under ett par år eller kanske rent av konkurs.

Peter ”Sune” Synnermark, KHK-aren:
– Det är många känslor i kroppen på samma gång. Jag måste ändå tro på laget. Seger med två mål. Vi åker inte ur! Skulle ändå det osannolika bli sannolikt får Vi ladda för ett återtåg.

Erik Belin, fd ishockeyspelare:
– Matchen slutar 0-0 efter full tid. Kellman avgör i den andra förlängningen, PP, gubbhörnet. Återkom gärna med den andra frågan, jag har riktigt svårt att tänka tanken för tillfället.

 

Källa: 24blekinge.se