Att Växjö Lakers hade slagläge efter att ha vunnit de två första matcherna i semifinalserien mot Malmö Redhawks syntes tydligt i inledningen av semifinal 3.

Hemmalaget åkte med full fart mot Malmö och spelade ut med självförtroende och mod, medan gästerna tvingades sjunka längre och längre ner i banan.

Men det var ändå Malmö som – helt ologiskt – skulle ta ledningen. Rhett Rakhshani fiskade upp en svag retur av Växjös stjärnmålvakt Viktor Fasth och stötte 0–1 i nät. Ett viktigt mål för Malmö, som gick mållöst ur den senaste matchen i Skåne.

0–1 stod sig perioden ut. Till den andra perioden kom Växjö dock ut stekhett och stänkte in 1–1 redan efter 33 sekunder. Andrew Calof stod för det målet. Resten av den något griniga perioden slutade mållös.

Frågan är vad Växjötränaren Sam Hallam egentligen sa till sina spelare i periodpauserna – för när period tre drog i gång var hemmalaget återigen ordentligt på hugget. Efter bara 37 sekunder satte supertalangen Elias Pettersson 2–1 till Växjö och frälste hemmapubliken.

Malmö försökte komma tillbaka, utan lycka, och Linus Fröberg kunde sedan fastställa slutresultatet till 3–1 bakom Jonas Gunnarsson i Malmömålet.

Växjö leder nu med 3–0 i matcher mot Malmö. Nästa match är på söndag i Malmö Arena. Då kan semifinalserien avgöras vid en Växjöseger.

Dessutom ska det tilläggas att det aldrig har hänt att ett lag vänt ett 3–0-underläge till seger förut.

Källa: 24malmö.se