I SHL-direktkvalets sjunde match skulle allt avgöras för Karlskrona HK. Efter 3–3 i matcher mot Timrå var fredagskvällens möte en vinna-eller-försvinna-tillställning.

Då vek KHK ner sig fullständigt inför hemmapubliken i NKT Arena. Ångesten låg som ett moln över de orangeklädda spelarna, som såg tagna ut av stundens allvar.

KHK fick sämsta tänkbara start på matchen när gästernas Vilmos Gallo satte 0–1-målet redan efter 44 sekunder (!). Hemmalaget försökte sedan samla kraft och mod för en kvittering, men en storspelande Timråmålvakt i Henrik Haukeland svarade för ett flertal avgörande räddningar.

Nästa mål i matchen skulle dröja ända till i mitten av den tredje perioden. Supertalangen Jonathan Dahlén sköt 0–2 till Timrå – och där och då sprack drömmen om fortsatt SHL-spel för KHK, skulle det visa sig.

Karlskrona fick en drömchans att komma tillbaka in i matchen med två minuter kvar på klockan när Timrå bjöd hemmalaget på spel sex-mot-fyra i två minuter – men inte ens då kunde KHK spräcka målkolumnen.

Rullgardinen drogs ner på NKT Arena och ett stukat Karlskrona får nu rikta in sig på allsvenskt spel nästa säsong.

Efter matchen var KHK-spelaren Bobbo Petersson bedrövad i intervjun med C More.

– Det är rent åt helvete. Det är nog en av de jobbigaste kvällarna i mitt liv som det känns nu. Nej, det är inget roligt, sa Petersson – innan han fick en stor kram av Ove Mohlin i direktsändning.

KHK-tränaren var gråtfärdig:

– Jag har varit med om väldigt mycket i min hockeykarriär. Men just i den här stunden är det ganska lätt att glömma alla fantastiska stunder man varit med om. Det här väger över så tungt. Det är det absolut tråkigaste jag varit med om i min hockeykarriär, sa Ove Mohlin till C More.

– Det blir så otroligt plötsligt när det handlar om så mycket. Att förlora någonting som man har och är stolt över och inte bara jag som tränare, utan våran stad, vårat lag och våra fans är otroligt stolta över någonting som vi inte har kvar.


Källa: 24blekinge.se