Blekinge

Nattsvart för KHK – förlorade ödesmatchen

I SHL-direktkvalets sjunde match skulle allt avgöras för Karlskrona HK. Efter 3–3 i matcher mot Timrå var fredagskvällens möte en vinna-eller-försvinna-tillställning.

Då vek KHK ner sig fullständigt inför hemmapubliken i NKT Arena. Ångesten låg som ett moln över de orangeklädda spelarna, som såg tagna ut av stundens allvar.

KHK fick sämsta tänkbara start på matchen när gästernas Vilmos Gallo satte 0–1-målet redan efter 44 sekunder (!). Hemmalaget försökte sedan samla kraft och mod för en kvittering, men en storspelande Timråmålvakt i Henrik Haukeland svarade för ett flertal avgörande räddningar.

Nästa mål i matchen skulle dröja ända till i mitten av den tredje perioden. Supertalangen Jonathan Dahlén sköt 0–2 till Timrå – och där och då sprack drömmen om fortsatt SHL-spel för KHK, skulle det visa sig.

Karlskrona fick en drömchans att komma tillbaka in i matchen med två minuter kvar på klockan när Timrå bjöd hemmalaget på spel sex-mot-fyra i två minuter – men inte ens då kunde KHK spräcka målkolumnen.

Rullgardinen drogs ner på NKT Arena och ett stukat Karlskrona får nu rikta in sig på allsvenskt spel nästa säsong.

Efter matchen var KHK-spelaren Bobbo Petersson bedrövad i intervjun med C More.

– Det är rent åt helvete. Det är nog en av de jobbigaste kvällarna i mitt liv som det känns nu. Nej, det är inget roligt, sa Petersson – innan han fick en stor kram av Ove Mohlin i direktsändning.

KHK-tränaren var gråtfärdig:

– Jag har varit med om väldigt mycket i min hockeykarriär. Men just i den här stunden är det ganska lätt att glömma alla fantastiska stunder man varit med om. Det här väger över så tungt. Det är det absolut tråkigaste jag varit med om i min hockeykarriär, sa Ove Mohlin till C More.

– Det blir så otroligt plötsligt när det handlar om så mycket. Att förlora någonting som man har och är stolt över och inte bara jag som tränare, utan våran stad, vårat lag och våra fans är otroligt stolta över någonting som vi inte har kvar.


Källa: 24blekinge.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Kalmar

KHC tecknar kontrakt med nyförvärv

Under fredagen blev det klart att Kalmar HC skriver kontrakt med backen Ludvig Martinsson. Han är född 1996 och har de senaste fyra säsongerna spelar med HC Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Kalmar HC skriver på Facebook att han är en rörlig, pucksäker och spelande back som de har fått väldigt goda referenser på.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Källa: 24kalmar.se

Kalmar

KHC förlänger inte kontrakt med forward

Kalmar HC meddelande under onsdagen att man inte kommer att erbjuda Niklas Sjöström nytt kontrakt. Man tackar istället honom för hans insatser i klubben under sina två säsonger och önskar lycka till i fortsättningen.

Det är också klart att Fabian och Daniel Bohman lånas ut till Alvesta SK i division 2 hela den kommande säsongen. De kommer att fortsatta vara skrivna hos KHC.

Källa: 24kalmar.se

Nybro

KLART: Nybro Vikings nya målvakt hyllar publiken

Han motade 48 skott i den första playoff-matchen mot Nybro Vikings och 25 i den andra. Med det såg den 24-årige slovaken, mer eller mindre på egen hand, till att Boden fick två matcher mot KRIF i playoff 2.

Nu är målvakten Pavel Krajcovic klar för Nybro Vikings.

– Pavel fångade vårt intresse i samband med att vi mötte dem i playoff. I den första matchen gör vi mål efter 20 sekunder på vårt första skott – sedan motar han 48 skott i resterande delen av matchen och var fantastisk, säger Vikings sportchef Per Wallin.

– Vi har dessutom fått väldigt bra referenser på honom både som person och målvakt. Han är väldigt seriös.

Kontraktet är skrivet på ett år och Krajcovic själv ser fram emot att komma till Nybro och hyllar publiken på föreningens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och vara en del av en förening som vill vara med i toppen i Hockeyettan. Jag tror att Nybro är rätt plats för mig att utvecklas som målvakt, säger han och fortsätter.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att spela för en stor och högljudd publik.

Nu är målvaktsduon komplett: Alexander Johansson och Pavel Krajcovic vaktar kassen i Liljas Arena kommande säsong.

Lagbygget börjar ta form och är i det närmaste klart. Per Wallin är nöjd med truppen han har på papperet idag.

– Det känns riktigt bra. Nu har vi en back kvar och eventuellt två forwards kvar att förstärka med.

 


Källa: 24nybro.se

Kalmar

KLART: Veteranen förlänger med Kalmar HC

Under måndagseftermiddagen blev det klart att 36-åriga Jimmie Svensson skriver kontrakt med Kalmar HC för ytterliggare ett år framöver.

Det här blir Svenssons fjärde säsong i den rödgula tröjan. Veteranen har tidigare år hoppat på tåget runt jul men nu finns han med redan vid säsongsstart.

Alla vet vad vi får i Jimmie både på och utanför isen och med sina 31 SHL, 338 hockeyallsvenska och 124 HockeyEttanmatcher i bagaget blir han en oerhört viktig spelare kommande säsong,” skriver klubben på sin Facebooksida.

Källa: 24kalmar.se