Malmö

Tyvärr Malmö – Kvalitén räcker inte till

Peter Andersson hade vänt på alla möjliga stenar inför det tredje och definierande tredje semifinalmötet mellan Växjö och Malmö.

Jonas Gunnarsson var tillbaka i målet, ett i mina ögon korrekt drag. Han har inte gjort en dålig match under slutspelet.

LÄS MER: Malmö nere för räkning – nu krävs ett mirakel

En ännu tydligare desperation kring båda målburarna märktes från start och när chanserna kom – då skulle de tas.

Och det började ju så bra. Så rätt för Malmö, det där otroligt viktiga förstamålet trycktes, egentligen helt ologiskt in, av den framforcerande tidigare Växjöspelaren Rhett Rakhshani.

Nu skulle det tajtas till. Nu skulle det bjudas upp till kamp. Kvicke och alltid trygge Jonas Gunnarsson spelade så bra som han behövde. Oddsen var utjämnade.

Det var annars ett ivrigt, vårfebrigt Växjö som tog kommandot. Till tonerna av ”Fuel and fire” med Växjöbaserade rockbandet Bullet spelandes i mitten av isen gick hemmalaget lös från start.

Då var det bara Gunnarsson som höll Malmö kvar i matchen.

Men det finns en stor kvalitetsskillnad lagen emellan. På många plan, men framförallt i en 19-årings klubba.

Och även om det kanske börjar kanske bli tröttsamt nu. Rad efter rad om Elias Pettersson. Grabben med guldklubban som spås en lysande framtid.

Men vad annars ska ska man säga och vem ska man annars prata om när det är just den där 19-åringen som men otäck precision avgör allt, som glider runt på isen som om det vore isdans.

Superlativen har haglat, men superlativen räcker inte.

Det märktes också på honom, från start fanns en gnista i ögonen hos den fjuniga tonåringen som så här långt i serien inte kommit upp i grundserieklass.

Han skulle vara med i kväll, han skulle delta.

Och trots att det fanns en tydlig strategi från Malmö att krypa under skinnet på stjärntalangen lyckades de inte.

Ett signifikativt exempel var i början av matchen när Stefan Warg tryckte till Elias Pettersson ordentligt framför mål.

Talangen ruskade bara på huvudet och gav igen på sitt sätt. Med det där otroligt vackra 2-1-målet, som också avgjorde allt.

Det går inte att begära så mycket mer från Redhawks. I kväll gjorde laget så gott det kunde.

Desperationen fanns, krigandet och mentaliteten fanns. När det kom till kritan var det den generella kvalitén och handlederna hos en blivande NHL-stjärna som skiljde lagen åt.

Källa: 24malmö.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Kalmar

KHC tecknar kontrakt med nyförvärv

Under fredagen blev det klart att Kalmar HC skriver kontrakt med backen Ludvig Martinsson. Han är född 1996 och har de senaste fyra säsongerna spelar med HC Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Kalmar HC skriver på Facebook att han är en rörlig, pucksäker och spelande back som de har fått väldigt goda referenser på.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Källa: 24kalmar.se

Kalmar

KHC förlänger inte kontrakt med forward

Kalmar HC meddelande under onsdagen att man inte kommer att erbjuda Niklas Sjöström nytt kontrakt. Man tackar istället honom för hans insatser i klubben under sina två säsonger och önskar lycka till i fortsättningen.

Det är också klart att Fabian och Daniel Bohman lånas ut till Alvesta SK i division 2 hela den kommande säsongen. De kommer att fortsatta vara skrivna hos KHC.

Källa: 24kalmar.se

Nybro

KLART: Nybro Vikings nya målvakt hyllar publiken

Han motade 48 skott i den första playoff-matchen mot Nybro Vikings och 25 i den andra. Med det såg den 24-årige slovaken, mer eller mindre på egen hand, till att Boden fick två matcher mot KRIF i playoff 2.

Nu är målvakten Pavel Krajcovic klar för Nybro Vikings.

– Pavel fångade vårt intresse i samband med att vi mötte dem i playoff. I den första matchen gör vi mål efter 20 sekunder på vårt första skott – sedan motar han 48 skott i resterande delen av matchen och var fantastisk, säger Vikings sportchef Per Wallin.

– Vi har dessutom fått väldigt bra referenser på honom både som person och målvakt. Han är väldigt seriös.

Kontraktet är skrivet på ett år och Krajcovic själv ser fram emot att komma till Nybro och hyllar publiken på föreningens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och vara en del av en förening som vill vara med i toppen i Hockeyettan. Jag tror att Nybro är rätt plats för mig att utvecklas som målvakt, säger han och fortsätter.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att spela för en stor och högljudd publik.

Nu är målvaktsduon komplett: Alexander Johansson och Pavel Krajcovic vaktar kassen i Liljas Arena kommande säsong.

Lagbygget börjar ta form och är i det närmaste klart. Per Wallin är nöjd med truppen han har på papperet idag.

– Det känns riktigt bra. Nu har vi en back kvar och eventuellt två forwards kvar att förstärka med.

 


Källa: 24nybro.se

Kalmar

KLART: Veteranen förlänger med Kalmar HC

Under måndagseftermiddagen blev det klart att 36-åriga Jimmie Svensson skriver kontrakt med Kalmar HC för ytterliggare ett år framöver.

Det här blir Svenssons fjärde säsong i den rödgula tröjan. Veteranen har tidigare år hoppat på tåget runt jul men nu finns han med redan vid säsongsstart.

Alla vet vad vi får i Jimmie både på och utanför isen och med sina 31 SHL, 338 hockeyallsvenska och 124 HockeyEttanmatcher i bagaget blir han en oerhört viktig spelare kommande säsong,” skriver klubben på sin Facebooksida.

Källa: 24kalmar.se