Det var en rakryggad men bedrövad Peter Andersson som mötte media efter uttåget ur semifinalen mot Växjö.

– Det här är den värsta känslan man har som tränare eller spelare, när man förlorat eller blivit utslagen. Det är inte roligt. Den är hemsk, säger han direkt efteråt.

LÄS MER: Supertalangen avgör med drömmål – säsongen slut för Malmö

Så här sammanfattar han säsongen.

– Jag tycker vi har gjort en bra prestation. Vi har haft det tufft i laget under året och har haft alldeles för mycket skador, menar tränaren Peter Andersson.

Vad är det som avgör?
– Det är en jämn match. Växjö har lite mer puck, men det är naturligtvis powerplay som avgör. Att vi inte gör mål i powerplay i den här matchen. Vi trycker på men får inte in pucken.

Finns det något ni kunde gjort annorlunda i den här serien?
– Nja, vi hade nog spelat på det här sättet i vilket fall. Jämför man löner och laget har det varit jämnare än vad de flesta experter har trott. Matcherna har varit sjukt jämna.

Men påpekar.

–  Jag vill också säga att Växjö vinner rättvist. Vinner man med 4-0 så vinner man rättvist. Det är inget att hymla om.

Har du sagt något till spelarna efter matchen?
– Som jag säger till er tycker jag det har varit en bra grupp att jobba med, jag är stolt över den prestation vi har gjort i både grundserie och slutspel. Vi har varit sjukt jobbiga att möta och det har vi också fått respekt för av våra motståndare – som när man tackar dem säger: ”Helvete vad ni har varit jobbiga”, säger han och fortsätter.

– Det är tufft nu men det är en komplimang.

Kan man säga någonting kring skadorna?
– Det man kan säga är väl att vi har matchrelaterade skador. Allt är matchrelaterat och i kampsituationer. Så jag vet inte om vi får börja titta på utrustningen för vi har haft alldeles för mycket folk och pengar på läktarna, avslutar Andersson.

Källa: 24malmö.se