Besvikelse-dimman har skingrat sig framför NKT Arena. Nu ska det byggas lag, nu ska gråten bli till skratt.

KHK vill tillbaka och under onsdagen kom ett tydligt exempel på det.

På en presskonferens under kvällen kom en mängd besked och förstärkningar.

Två spelare presenterades: Kalle Miketinac kommer på lån från Frölunda och Daniel Norbe ansluter från Tingsryd. Backen gjorde fina 20 poäng förra säsongen.

–  Kalle som kommer tillbaka till KHK är en ung hockeytalang. Han är en offensiv kraft och en center som är duktig med puck, har bra speed och fysik, säger sportchfen Patric Larsson.

– En riktigt duktig två-vägsback som kan spela både boxplay och powerplay. Han har bra fysik, ett bra skott och är snabb på skridskorna. Också en spelare som passar in väl i vår spelidé, fortsätter Larsson.

KHK väljer också att behålla Ove Molin. Trots att fans skrikit på tränarens avgång blir tränaren kvar i klubben.

Ove har ett bra ledarskap och besitter stor hockeykunskap. Jag är glad att Ove är kvar och att han är en del av det lag vi nu vill bygga med en ny och tydlig spelidé, säger Patric Larsson.

Tillsammans kommer han att kampera ihop med Arto Miettinen som flyttas upp från klubbens J20-lag.

–  Arto är en modern tränare som ihop med Timo gjort det fantastiskt bra i J20. Det är en tränare med bra attityd, blick för spelet och som plockar ut det bästa av varje spelare. Jag tycker han passar bra in i vårt lagbygge och kompletterar Ove på ett bra sätt. Kontraktet är skrivet på 2 år, säger Sportchef Patric Larsson om Arto Miettinen.

Därtill har klubbens supertalang Linus Karlsson skrivit på ett nytt kontrakt, detta trots intresse från SHL-lag valt att stanna.

– Vi är oerhört glada över att Linus vill stanna. Klokt beslut av Linus. En kreativ spelare som göra andra bättre. Klok spelare som hittar passningsvägar och mål, säger Larsson.

Också Joseph Jonsson har signat ett nytt kontrakt.

Källa: 24blekinge.se