Efter en fantastiskt bra genomförd säsong för Kalmar HC:s del så kommer man under hösten att göra historisk premiär i HockeyEttan. Just nu är byggandet av truppen i full gång och inom en vecka kommer man att börja presentera nyförvärv och förlängningar.

En positiv sak med att ta klivet upp en division är att man som klubb blir mer eftertraktad att spela i vilket Kalmar HC nu har fått erfara.

LÄS MER: Kalmar HC tar hjälp från fansen till en guldvärvning

– Intresset utifrån är extremt stort. Vi har 50 namn som är intresserade av att spela hos oss där spelarna kommer från en bra nivå. Det är ett lyxproblem och kul att det är så många spelare, säger Tobias Johansson, ordförande och klubbchef i KHC.

Det stora intresset utifrån betyder dock inte att fansen får se ett helt nytt lag på banan när säsongen drar igång.

– Vi har satt ambitionsnivån väldigt högt inför kommande säsong. Vi har en bra trupp att jobba med och kommer behålla stommen men det kommer att krävas en bra helhet. Vi vill kunna ställa ett riktigt bra lag på banan i höst när säsongen drar igång.

Just nu pågår det ett intensivt arbete med att rekrytera och förlänga med olika spelare.

– Det är ett hårt jobb som kräver tid. I och med det stora intresset så ställer det hårda krav på oss att vi är grymt noga med rekryteringen. Det ska vara rätt sorts individer och spelare som vi väljer att signera med, säger Tobias Johansson.

Under torsdagen gick KHC även ut med kampanjen Fansens guldvärvning – en favorit i repris som förra gången resulterade i en spelare som Jarrko Oikarinen. Läs mer om det här.

Källa: 24kalmar.se