Med förlusten av Nils Andersson förlorade Malmö Redhawks en högerfattad poängproducerande back.

Nu tar klubben in en ny högerfattad back. 22-årige Anton Öhman ansluter från Leksand, dit han varit utlånad från Skellefteå den här säsongen. Detta meddelar Malmö på sin hemsida.

Kontraktet är skrivet på två år.

Förra säsong stod backen för 14 poäng på 29 matcher i dalaklubben.

– Anton är en skicklig högerskytt som har sina största styrkor i det offensiva spelet. Han besitter ett fint passningsspel och ett bra skott, som han kan utnyttja i större utsträckning än vad han har gjort hittills under den unga karriären. Han är tänkt att kunna spela i offensiva lägen för oss, säger Malmö Redhawks assisterande tränare och backcoach, Martin Filander, och fortsätter.

– Nej, Anton ska inte ensam ersätta ”Nisse”. Men han ska vara en offensiv spelare för oss. På sikt hoppas vi att han kan växa ut till en stark poängspelare. Vi behöver sprida produktionen på fler spelare och det är vi övertygade om att vi kommer kunna göra, dels genom att få in Anton i laget och dels genom att vi får kontinuitet på de backar som vi har kvar, säger Martin Filander.

Öhman själv ser med tillförsikt fram emot steget till Malmö.

– Det känns väldigt kul att få komma hit till ett bra lag, en bra organisation och en klubb på frammarsch. Jag är jätteglad över att få chansen att komma hit, säger Anton Öhman till hemsidan.

Källa: 24malmö.se