Tidigare i våras tog Kalmar HC klivet upp till Hockeyettan. Till den kommande säsongen satsar man både på herr- och juniorlagen då föreningen startar ett nytt J20-lag.

Basen i laget blir spelare som tidigare representerat Kalmar HC och nu går tillbaka till KHC efter ett antal år i Nybro Vikings juniororganisation.

– Det betyder jättemycket för Kalmar HC och det är ett bevis på att vi är på rätt väg med hela vår verksamhet när killar med moderklubb Kalmar HC vänder hemåt och attraheras av det vi presenterat för dem, säger klubbchefen Tobias Johansson till KHC:s hemsida.

Laget består av spelare födda mellan 99-02 och tränare blir före detta A-lagscoachen Magnus ”Flage” Johansson, assisterad av Stephan Borg. Man ska även rekrytera ytterligare en assisterande tränare. Lagledare blir Håkan Anderson.

– Det blir också en naturligare relation mellan A-lag och J20 än som tidigare J18 då steget var för stort. Vi hoppas att killarna som ingår i vårt J20 visar allvar med sin satsning då detta kommer ge chansen till både träning och matcher med vårt A-lag i HockeyEttan, säger Tobias Johansson.

Kalmar HC meddelar att det även kan bli ett J18-lag redan till hösten om man får tillräckligt stor tillströmning av spelare.

Källa: 24kalmar.se