Tidigare i våras avbröts samarbetet mellan Nybro Vikings och Kalmar HC.

LÄS MER: Kalmar HC avslutar samarbete med Nybro Vikings

Till den kommande säsongen satsar Nybro Vikings istället på egen juniorverksamhet i form av ett nytt J20-lag samt J18-lag.

– För att ge Nybro Vikings IF:s juniorer möjlighet att nå a-lagshockey vill vi som förening erbjuda våra spelare en bra utbildning som ger goda förutsättningar för a-lagsspel, skriver föreningen och fortsätter.

– Vårt mål är att man på hemmaplan i Nybro ska kunna få liknande förutsättningar och möjligheter som de som tränar och spelar i SuperElit eller går på Hockeygymnasium.

Till hösten ska föreningen satsa extra mycket på sin juniorverksamhet och steget mellan junior och senior ska minskas, enligt föreningen.

– De som vill satsa extra ska erbjudas betydligt fler tränings- och matchtillfällen. Samarbetet mellan Junior- och A-lagstränare ska stärkas och tillsammans ska vi utveckla våra spelare med hög kvalitet. Att spela mycket matcher är en viktig parameter i spelutvecklingen och därför kommer Nybro Vikings IF att anmäla både ett J18 och ett J20-lag till spel säsongen 2018/2019.

Källa: 24nybro.se