Reine Rydberg som varit tränare för Kalmar HC de senaste åren och var med och förde upp laget i Hockeyettan får sparken av klubben och ersätts istället av kanadensaren Duane Smith.

– Vi har jobbat formellt med flertalet namn, inklusive Reine, och sen har vi gjort en samlad utvärdering. Vi tycker att Duane passar in i den filosofi och hockey som vi vill spela. Han kan utveckla laget och brinner för både hockey och föreningen, säger Tobias Johansson, ordförande och klubbchef.

Duane Smith har spelat för IK Viking och Vänersborg under 90-talet och har varit tränare för Vänersborg och Nacka. Han har även samarbetar med Kalmar HC tidigare.

– Vi har haft hjälp av honom och han tycker om det vi gör. Det har vuxit fram en ömsesidig respekt mellan oss. Vi har samma syn på saker och ting så det kändes helt rätt enligt magkänslan att gå vidare med honom.

Så ni kände till slut att det behövdes nytt blod?
– Reine har gjort ett jättebra jobb men vår samlade bedömning är att det behövs ett annat namn som det är nu och Duane är rätt person för det.

För tillfället befinner sig Duane Smith i Kanada men kommer att anlända lagom till att laget går på is i månadsskiftet juli/augusti.

 

Källa: 24kalmar.se