Pixabay

Hockey är en av de absolut vanligaste sporterna i Sverige, både att utöva själv och kolla på. Något som vuxit i popularitet är även betting online, och det finns många olika spelalternativ, event och turneringar inom ishockey som är vanligt att betta på. Vidare i den här artikeln ska vi ta en titt på hur man spelar på hockey online och vilka event som är populära.

Vilka sportevent är störst inom hockey?

När man bettar på hockey på nätet är det flera nätcasinon som erbjuder odds för olika event, ett av många alternativ är Comeon betting med ett stort utbud av sportsbetting. De absolut vanligaste sporteventen inom hockey att betta på i Sverige är:

NHL (National Hockey League)

NHL är den främsta professionella hockeyligan i Nordamerika, bestående av topplagen från USA och Kanada där även Sveriges bästa spelare är med och kämpar. Ligan bildades 1917 och är världens äldsta proffsliga, samt en av de mest populära att betta på världen över. På grund av sin höga nivå av spel och konkurrens är NHL ett spännande val för många att spela på. 

SHL (Svenska hockeyligan)

SHL är motsvarigheten till NHL, fast för svenska lag och är Sveriges största hockeyliga med de allra bästa lagen. Svenska hockeyligan har funnits enda sedan 1975, men hette tidigare Elitserien – vilket är namnet många från den äldre generationen fortfarande använder än idag.

Hockeyallsvenskan

Hockeyallsvenskan är den andra högsta ligan i Sverige efter SHL, bestående av 14 svenska lag. Ligan spelas varje säsong från september till mars och är en bra liga att utvecklas i, för de spelare och lag som försöker ta sig upp till SHL. Vill man följa Hockeyallsvenskan kan man se matcherna live på C More. Tänk på att det är en mindre liga än NHL och SHL, och därför kan utbudet på betting vara begränsat.   

Hur man kan betta på hockey

Pixabay

Härnäst ska vi gå igenom de spelaternativen som är vanligast att betta på när man placerar oddsspel på ishockey. 

  1. Matchvinnare – det mest grundläggande spelalternativet där man satsar på vem som kommer vinna en match.
  2. Över/under mål – ett spel där man satsar på om det totala antalet mål i en match blir över eller under ett visst antal.
  3. Handikapp – ger det ena laget en fördel eller ett handikapp i antal mål. Ett exempel är -1.5 för att förbättra chansen för det laget man tror kommer förlora. 
  4. Exakt resultat – innebär att man satsar på det exakta resultatet av en match. Det kan vara slutresultat för olika perioder eller hela matchen man spelar på.
  5. Målskytt – ett spel som går ut på att gissa vem som gör mål i en match. Man kan ofta även spela på “första målskytt”. 

Viktigt att tänka på när man bettar på hockey

Det är viktigt att notera att spelbolag erbjuder olika spel, event samt odds som kan skilja sig åt trots att eventen, lagen och spelarna är desamma. Därför är det bra att jämföra olika sidor och se vad de erbjuder innan man börjar betta. Det är också viktigt att vara uppdaterad med den senaste informationen om lag och spelare, eftersom det kan påverka matchresultatet. 

Spela på licensierade bettingsajter och aldrig för mer pengar än du har råd att förlora!