Fem poäng på de tre senaste matcherna. Nybro Vikings har vaknat till liv, om än lite smått i alla fall, i Allettan Södra.

Efter förlängningsvinsten mot Väsby IK med 3-2 i Liljas Arena i onsdags, åker laget upp till Huddinge på fredagen för att sno åt sig poäng från serieledarna.

– Vi är i alla fall på väg någonstans efter de senaste två poängen mot Väsby, säger tränare Andreas Holfelt och fortsätter.

– Det blir en tuff bortamatch men det är ingenting som är omöjligt. Vi har ett tacksamt läge, eftersom vi ligger lite skrynkligt till i tabellen. Därav har vi ingen press på oss och ingen som väntar något av oss. Förhoppningsvis kan vi åka upp dit och sno åt os tre poäng, säger han.

Efter den senaste vinsten mot Väsby har Vikings lämnat bottenskiktet och placerar sig precis över strecket. Laget är dock hela tio poäng bakom serieledande Huddinge.

– I den här serien kan alla slå alla i princip. Så vi ska åka upp dit och göra vårt jobb. Det gäller för oss att vara mer effektiva i det offensiva spelet och stabila bakåt, säger Holfelt.

Truppläget inför fredagens bortamatch är densamma som i onsdags – med ett enda undantag. Det är osäkert om den inlånade 21-åringen Mattias Elfström kommer finnas med på bussen upp till Huddinge.

– Det vet vi inte än. Vi får se om han är med imorgon eller inte, avslutar Andreas Holfelt.

Källa: 24nybro.se