Det har precis som alla andra dagar rört på sig i division 2-klubbarna.

Vi börjar med Kalmar HC som har förlängt med tre spelare som var med och tog upp laget i hockeytvåan. Det handlar om Daniel Rosenquist och Emil Ågren. Den förstnämnda skolades under säsongen om till back och stod för 28 poäng på lika många matcher.

Emil Ågren är i sin tur först och främst bror till Nybro– och numera Kalmar HC-legendaren Jonny Ågren. Emil samlade ihop hela 53 poäng på 31 matcher den gångna säsongen. Det återstår att se ifall han kan leverera lika mycket poäng i hockeytvåan. Två tunga och viktiga förlängningar för nykomlingen.

Den tredje spelaren är målvakten Jonathan Skymbäck. Han spelade tolv matcher och hade en räddningsprocent på 87,8 procent. Där förmodar jag att man räknar med att plockar in en målvakt som är mer rutinerad. Det innebär att den andra målvakten från den gångna säsongen, Rasmus Aro, med största sannolikhet lämnar laget.

Vad har mer hänt? Jo, Tibro har presenterat sitt första nyförvärv. Man hämtar in 19-årige backen Anton Lund från division 1-laget Skövde där han noterades för två poäng på 33 matcher. Sedan tidigare står det klart att Bjarne Lund kommer att träna Tibro kommande säsong.

Dessutom en förlängning som egentligen inte berör oss men som får betraktas som lite av en sensation. Emil Sätterman som definitivt har kapacitet att spela på högre nivå har skrivit på för en ny säsong med Viking HC i den västra hockeytvåan. Han lyckades skrapa ihop 45 poäng på 24 matcher 15/16.