Vi går vidare i landet och nu är vi i nordvästra Skåne där vi hittar Jonstorp. Ett lag som med små medel på något sätt lyckas hävda i sig i toppen av division 2, vilket två play off-platser uppåt vittnar om. Man gjorde tidigt klart att Stefan Elvenes fortsätter som tränare och vid sin sida kommer han även i år ha Johan Karlsson.

Det som sticker ut med så här långt i Jonstorp är dock att en av tvåas bästa målvakter, Anton Svensson, lämnar laget för division 1 och Helsingborg. Ett blytungt tapp. Där får nu Tobias Klein försöka axla manteln. Dessutom sägs det att meriterade backen Sebastian Ström lägger skridskorna på hyllan. Annars har man fått behålla Carl Lindqvist (40 poäng i fjol) samt Christoffer Malm och Daniel Johansson som stod för 76 poäng tillsammans.

Spelare in: Dennis Svensson(Helsingborg), Sakarias Andersson(Nittorp), Pelle Krämer(Tingsryds J-20).

Spelare ut: Fredrik Bjurö(Åstorp), Sebastian Ström(Slutar), Anton Svensson(Helsingborg), Adam Bengtsson(Slutar), Emil Condrup(Mörrum?), Pelle Condrup.

Ryktas in: Ludvig Boquist(Nittorp), Mathias Mauritzon(Helsingborg/Hanhals),

Ryktas ut: Mattias Bäckström.

Betygen blir en tvåa. Man har tappat såväl Sebastian Ström som Anton Svensson och är i mitt tycke två snudd på oersättliga tapp. Men Jonstorp har bevisat att man kan slå ur underläge för och det förvånar mig inte ifall de återigen slåss i toppen av division 2 även kommande vinter.

Tidigare betygsatta lag:
Åstorp – Nja
Lund – Iskallt

5 – Division 1
4 – Hett
3 – Godkänt
2 – Nja
1 – Iskallt