Osby är nästa lag på listan. Ett lag som så här långt imponerat på undertecknad. Jag tror att laget definitivt kan vara att räkna med när säsongen väl sätter i gång. Man har bland annat lyckats behålla erkänt duktiga tränaren, Pär Persson och har behållt flera av de tongivande spelarna från den gångna säsongen, däribland Martin Trempenau, Mikael Tomasson och Erik Jönsson. Det bästa av allt är nästan att man har fått behålla tjecken Jakub Komma som bidragit med 56 poäng de två senaste åren.

Dessutom har man lyckats få in Lukas Björnsson och Joel Fantenberg från division 1-laget Tyringe. Den enda svaga punkten så här långt verkar vara målvakten Hampus Evaldsson som endast spelat tolv matcher de två senaste säsongerna (enligt Eliteprospects).

Spelare in: Lukas Björnsson, Joel Fantenberg (Tyringe), Oskar Johansson (Glimma).

Spelare ut: Oskar Eliasson (Åstorp).

Ryktas in: Daniel Bohman, Fabian Bohman (Olofström).

Ryktas ut: Rasmus Söderström (Lund/Tyringe).

Jag måste faktiskt säga att jag är imponerad av Osbys lagbygge så här långt. Osby är en klubb som i flera år kämpat för att hålla sig kvar i hockeytvåan. Nu tycker undertecknad att det ser riktigt lovande ut. Björnsson och Fantenberg är två nyförvärv som sticker ut. Osby får därför betyg tre.

Tidigare betygsatta lag:
Olofström – 1
Jonstorp – 2
Åstorp – 2
Lund – 1

5 – Division 1
4 – Hett
3 – Godkänt
2 – Nja
1 – Iskallt