Gamla klassiska Gislaveds SK gick i konkurs efter en miserabel säsong i fjol. Ur det skapades GSK Hockey som började om i division 3. Man lyckades behålla flera viktiga spelare, däribland Patrik Linander och Rickard Hoffren. Dessutom tog rutinerade Rolf Nielsen över som tränare. Säsongen fortlöpte med ett godkänt resultat. Man missade alltrean med en hårsmån och var i fortsättningsserien endast tre poäng från en kvalplats till division 2.

Vi tog oss ett snack med Mattias Augustsson i GSK Hockey:s sportgrupp.

– Efter omständigheterna gick det helt okej. Det stora fokuset låg på ekonomin. Föreningen kunde redovisa ett plusresultat på 425 000 kronor, säger han till riktighockey.se

I år har man alla redan förlängt kontrakten med Patrik Linander, Rickard Hoffren, Denis Suvajac, Robin Holmqvist, Didrik Bjelke, Marcus Larsson med flera. Och det snackas om att man vill ta sig tillbaka till division 2 med hjälp av en del hemvändare. Det har under en längre tid pratats om Ludvig Boquist, Eric Andersson, Alexander Wetterstrand och Gottfrid Bolin. För ett par dagar sedan hörde jag även att målvakten Robert Johansson valde att lämna Skillingaryd för just GSK Hockey. Mattias Augustsson berättar mer.

– I dagsläget har ingen hemvändare skrivit på något kontrakt, men vi för en dialog med samtliga.

Hur ser målsättningen ut inför nästa säsong och framtiden?
– Målsättningen nästa säsong är att vara med i kvalet mot division 2, och väl där kan allt hända. Det långsiktiga målet är att ta sig tillbaka till division 1. Men med en stor del egna spelare i truppen.

GSK Hockey går en intressant framtid till mötes, det råder det ingen tvivel om.