Mörrum blev degraderade till division 2 efter en fullständigt bedrövlig säsong i division 1. Den stora anledningen har väl i princip hela tiden stavats – ekonomi. Absolut ingenting verkar ha hänt i klubben som står utan tränare OCH spelare.

13 maj kunde man läsa följande på Mörrums hemsida:

”Väldigt många efterfrågar information om vad som försiggår och vad som händer i vår förening Mörrums GoIS IK.
Vi har anlitat en klubbchef som arbetar med att sätta sig in i verksamheten och genom ett helekopterperspektiv skall successivt arbeta vidare med förstärkningsåtgärder och kommentarer till förbättringar. Vi har dessutom en sportgrupp som jobbar kontinuerligt vidare med allt som sporten skall göra, dock råder det organisatoriska frågor som skall lösas inom kort. Vi kan vara ense om att arbetet fortlöper och att vi inom kort kommer att presentera ett synnerligen välkänt namn och dessutom över två år.
Som vi tidigare skrivit så kommer vi spela med ett oerhört ungt lag. Mörrums GoIS IK skall göra skillnad. Mörrums GoIS IK skall vara en förening där varje spelare utvecklas i varje enskilt fall. Vi skall säkerställa att varje enskild individ som kommer till oss och de spelare som finns hos oss skall utvecklas utifrån de krav som kommer att ställas på verksamhetens tränare/ledare”.

Den nye klubbchefen heter Anders Gustavsson och har ett förflutet i Tingsryds AIF som General Manager.

Spelare in: ?

Spelare ut: Lucas Venuto (Kristianstad), Herman Hansson (Kristianstad), Marcus Hellgren Smed (Borlänge), Markus Näslund (Dalen), Marcus Lindblom (Valbo), Marcus Bryhnisveen (Stjernen).

Rykten in: Emil Condrup (Jonstorp).

Rykten ut: Markus Eriksson (Alvesta).

Det är omöjligt att ge Mörrum något annat än en etta. Att man ska studsa tillbaka till division 1 ser jag som osannolikt. Ingen info, inga spelare och ingen tränare. Vad händer med Blekingehockeyn?

Tidigare betygsatta lag:
Osby – 3
Olofström – 1
Jonstorp – 2
Åstorp – 2
Lund – 1

5 – Division 1
4 – Hett
3 – Godkänt
2 – Nja
1 – Iskallt