Kalmar HC är en mycket intressant nykomling. Det talas om ambitioner, ja till och med division 1 – trots att man gör sin första säsong i division 2 sedan 2007. Man stod för en imponerade säsong i division 3 och lyckades värva in flera etablerade spelare på vägen. I mars stod man sedan med division 2-biljetten efter att ha mosat alla lag i kvalet.

Men nu då? Kalmar HC är ett av de lag det snackats mest om under silly season. Tipsen jag har fått in om dem närmar sig nog 100-strecket. Trots det har man hittills bara värvat in en spelare och det är Oskar Bengtsson från Lund Giants. Förvisso har man den före detta u-landslagsspelaren Martin Åkesson samt David Algulin på kontrakt sedan tidigare.

Utöver det har man skrivit kontrakt med fyra egna produkter i form av Mikael Friberg, Jonathan Skymbäck, Simon Israelsson och Emil Ågren. Ingen av dessa har provat på spel i division 2 tidigare och är något oprövade på nivåan. Där finns det dock ett stort klubbhjärta vilket dryga 400 matcher i Kalmar HC-tröjan vittnar om. Jag vet att man för diskussioner med flera av förra årets tongivande spelare så som Robin Ekström, Simon Casselstrand, Robin Dahlstedt, Linus Dahlstedt. Om rutinerade Jimmie Svensson fortsätter är fortfarande oklart.

Spelare in: Oskar Bengtsson (Lund).

Spelare ut: Jonny Ågren (Slutar), Martin Petersson (Slutar), Daniel Johansson (Slutar), Rasmus Aro (?), Andreas Bjelkelöv (Lindefallets SK).

Ryktas in: Björn Kullberg (Nässjö), Ludvig Boquist (Nittorp), Sebastian Nilsson (Grästorp), Troy Davenport (Melbourne Ice), Johannes Nilsson (Boro/Vetlanda).

Ryktas ut: ?

Det råder ingen som helst tvivel om att Kalmar HC är och kommer att vara en mycket spännande nykomling, det finns onekligen potential. Man har höga ambitioner och en stor supporterskara som följer laget. Men lagbygget känns inte jättehett än så länge. Därför får laget betyg nummer två.

Tidigare betygsatta lag:
Mörrum – 1
Osby – 3
Olofström – 1
Jonstorp – 2
Åstorp – 2
Lund – 1

Betygskalan:
5 – Division 1
4 – Hett
3 – Godkänt
2 – Nja
1 – Iskallt