Uppgifter till riktighockey.se gör gällande att Jonas Pontusson är på väg till HA74. 26-åringen har på 263 matcher i division 1 noterats för hela 237 poäng. I tisdagens Barometern kan man läsa att han har fått anbud från division 2-klubbar. Han fick efter ett tungt år i Troja inget nytt kontrakt och är numera bosatt i Växjö.

Ett av lagen som ryckt i Pontusson ska enligt uppgifter till oss vara HA74 – och vid närmare eftertanke & research visar det sig att Pontusson har tidigare spelat ihop med Viktor Torstensson i Mariestad. Samme Torstensson sitter nu med i HA74:s sportgrupp. Helt plötsligt låter det inte så dumt. Dessutom spelar fjolårets poängkung Olof Svensson i samma lag, denne är bosatt i Växjö. Därmed är ”pendlarkompisen” klar.

Detta skulle ses som en jättevärvning med division 2-mått mätt. Det återstår att se ifall jag är ute och cyklar här.