Förra året spelade Mjölby en fartfylld och offensiv hockey som var lite Skellefteå-inspirerad. I laget fanns en oerhörd bredd på offensiven och även några duktiga backar som kunde fylla på och lägga snabba första pass.

I min sammanfattning av Mjölby i våras, efterlyste jag en matchvinnare i målet för att kunna ta det sista steget till division ett. För några dagar sedan kunde man presentera målvakten Anton Dunåker som jag anser har kapaciteten att vara just den sista pusselbiten i lagbygget. Dessutom förlängde duktige backen Victor Carlsson sitt kontrakt.

Mjölby har till säsongen annars, tappat den duktige Andreas Besterman och comebackande Klas Leidermark .

Dem ersätts i undertecknads tycke rejält av Motalas poängkung Marcus Schelin och de två nya spelarna från Tranås David Bremer och Johan Claeson.

Spelare in: Marcus Schelin (Motala) Anton Dunåker (Boro/Vetlanda) David Bremer (Tranås) Johan Claeson (Tranås)

Spelare ut: Andreas Besterman (slutar) Marcus Besterman (slutar) Markus Eriksson (Slutar) Klas Leidermark (Slutar)

Ryktas in: Mikael Brancalion (Tranås).

Ryktas ut: (?)

I nuläget har Mjölby 17 kontrakterade spelare och det ser onekligen väldigt bra ut. Alla positioner är i stort sett kompletta på den här nivån och jag höjer en varningens finger.  Jag tror att de kan vinna serien i år därför får Mjölby betyget 4.5.

I och med detta har vi bedömt alla lag – och det laget som fick högst betyg var Mjölby på 4,5, tätt följda va Boro/Vetlanda på 4. Därefter följer ett spann av olika lag. Från och med i morgon söndag börjar vi bedöma lagen i den andra serien.

Tidigare betygsatta lag:
Motala – 3
Värnamo – 3
Alvesta – 1
HA74 – 3
Boro/Vetlanda – 4
Kalmar HC – 2
Mörrum – 1
Osby – 3
Olofström – 1
Jonstorp – 2
Åstorp – 2
Lund – 1

Betygskalan:
5 – Division 1
4 – Hett
3 – Godkänt
2 – Nja
1 – Iskallt