Division 1

Back lämnar Ulricehamn för Hockeyettan

22-årige backen Anton Netterberg har de två senaste säsongerna tillhört Ulricehamn i Hockeytvåan. Den gångna säsongen stod han för fina 30 poäng från sin backposition. Under måndagen stod det klart att han lämnar Västgöta-laget för spel i moderklubben Varberg i Hockeyettan.

– Vi hade naturligtvis gärna sett Anton i UIF:s tröja även nästa säsong men samtidigt arbetar vi för att spelarna ska kunna få chansen högre upp i seriesystemet, så att han nu skrivit kontrakt med Varberg är glädjande. Vi önskar honom ett stort lycka till och hoppas att Varbergs-publiken får se han smälla in puckar från blå precis som han gjort här hos oss, säger Emanuel Ragnar i Ulricehamns sportgrupp.

Ulricehamn har nu 18 spelare på kontrakt inför säsongen 16/17.

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Division 2

Hockeytvåan-back uttagen till Thailands landslag

Ken Kindborn anslöt till Ulricehamn under fjolåret från Vita Hästens J20-lag. I samband med det tog hockeynomaden, Likit Andersson, kontakt med Ken.

– Han hade hört att jag var thailändare och är involverad i hockey där. Jag är född i Thailand och flyttade till Sverige när jag var fyra år. Han frågade om jag ville spela för Thailand. Det kändes sjukt spännande, berättar Ken Kindborn för Riktighockey.se.

Under sommaren bestämdes det att Ken skulle åka över till Bangkok för att visa upp sig för förbundet. I februari äger nämligen Asian Winter Games rum. I den turneringen ska Thailand vara med – då hoppas Ken vara med i laget.

Under fredagen lämnade han Sverige för varmare breddgrader och återvänder inte till Sverige och Ulricehamn förrän den 3 mars nästa år.

Vad vet du om hockeyn i Thailand?
– Nej, jag vet ingenting alls faktiskt. Det ska bli spännande att se vilken nivå det är på. I grunden är vi nog skickligare hockeyspelare, men allt kanske inte handlar om det.

Förutom Ken Kindborn finns division 1-spelaren Jan Isaksson med på resan. Den numera 43-årige Likit Andersson kommer även han att spela ifall kroppen håller.

Men hur känns det att vara borta från laget så länge?
– Egentligen skulle vi åkte den 27 december men det blev ändrat nu i helgen. Det blev lite snabba bud, så nu känns det lite tungt att missa resten av grundserien som det var tänkt att jag skulle spela.

I turneringen kommer förutom Thailand – Kina, Kazakstan, Japan, Singapore, Sydkorea och Malaysia att vara med.
Men några pengar för att de är med och spelar verkar det inte bli.

– Allting är lite luddigt och oklart. Men det visste jag om redan innan så jag kommer köra på. Vi bor och äter gratis i Thailand, men flygbiljetten har vi fått betala själva. Kommer man med i den slutgiltiga truppen kan förbundet betala tillbaka dem pengarna, säger Ken Kindborn avslutningsvis.

Vi på Riktighockey.se vill önska Ken Kindborn ett stort lycka till – och visa hur bra spelarna i Hockeytvåan är därborta i Asien.

Division 1

Avslöjar: Han bryter kontraktet med Hanhals – letar nytt

Forwarden Niklas Svensson spelade under fjolåret för tre lag. Han inledde säsongen i division 1-laget Nybro Vikings, bytte halvvägs till det danska lag Aalborg Pirates och avslutade säsongen med att spela upp Hanhals i Hockeyettan. Han skrev redan i april på för en fortsättning i Kungsbacka-laget.

Nu kan Riktighockey.se avslöja att han är på gång att byta klubb igen. Enligt våra uppgifter har han brutit kontraktet med Hanhals och letar nu en ny klubb. 24-årige Svensson har redan spelat för ett tiotal klubbar trots sin blygsamma ålder.

– Jag tyckte de tog för mycket tid att spela division 1 och samtidigt jobba heltid. Ska jag spela i division 1 så är de 50 eller 75 procents jobb som gäller, säger Niklas Svensson till Riktighockey.se.

Nu ryktas det om att Svensson vara på väg till flera klubbar – något som vi inte kunnat få bekräftat.

Division 1

Uppgifter: Sörhaga/Alingsås värvar division 1-målvakt

Division 2-gänget Sörhaga/Alingsås ser ut att få en finfin förstärkning inför den kommande säsongen. 24-årige målvakten Robin Andersson ryktas starkt till till division 2-klubben – och har de senaste två veckorna tränat med laget.

Robin Andersson har Kalmar HC som moderklubb och har de senaste säsongerna representerat Vimmerby, Grästorp och nu senast Skövde IK. Samtliga division 1-klubbar. Senaste säsongen i Skövde blev det 13 matcher. Det sägs att Robin Andersson har börjat studera i Göteborg, vilket öppnar upp för Sörhaga/Alingsås.

Skulle Andersson komma till Sörhaga/Alingsås kommer han att konkurrera med bland annat kanadensaren Brandon Billie.
Billie värvades från Nittorp inför den här säsongen. Kvar i klubben finns även fjolårets förstemålvakt Anton Aversund.

Division 2

Intervju: Därför förstärker Wallin Nittorp

30-årige Victor Wallin har under flera säsonger öst in poäng i Hockeyettan men valde i fjol att trappa ner och förstärkte i stället Värnamo i Hockeytvåan. Som väntat blev det stor succé och han smällde in 25 mål och totalt 43 poäng. Men i och med att Värnamo missade kval uppåt valde han i stället att förstärka HA74 dagarna innan transferfönstret stängde. Även där blev det stor succé och Wallin var med och slog ut Sävsjö-lagets stora antagonister, Boro/Vetlanda.

Tidigare i somras kritade han på för det hårdsatsande division 4-laget Black Wings – men för en dryg vecka sedan briserade bomben – Wallin hade skrivit på för klassiska Nittorp som i fjol ramlade ur Hockeytvåan. Det finns dock något som en del inte vet om.

– Det stämmer att jag kommer spela i Nittorp men det är inte från den 1 december. Jag har en del göra med jobb och familj så innan dess hinner jag inte, säger Wallin till Riktighockey.se.

Hur har Nittorp kommit in i bilden?
– Jag hade tidigt en diskussion med Nittorp och vi pratade om det fram och tillbaka. Men just då var det oklart i vilken roll de ville ha mig i. Jag har hört vilket gott om klubben och min pappa spelade även i Nittorp på nittiotalet.

I vilken roll kommer vi få se dig?
– Jag kommer vara spelande assisterande tränare tillsammans med Mattias Remstam. Jag ser det här som en chans att utveckla mitt ledarskap. Det är något som jag kan ta med mig in i arbetslivet sedan. Nu har Nittorp gett mig chansen att öva på detta.

Vad tror du om Nittorps chansen i år?
– Jag har faktiskt ingen aning egentligen. Jag har inte hunnit träffa killarna i laget än, så det känns lite svårt att uttala sig om det. Men målet är så vitt jag vet att ta sig tillbaka till division 2.

Victor berättade vidare att just nu är det fullt fokus på Black Wings.

– Det är fullt fokus på Black Wings fram tills 1 december. Det är ett riktigt härligt gäng, säger han avslutningsvis.

Division 2

Här är hockeytvåans största busar

1. Carl Gustavsson, Tibro 155 minuter
Den division 1-meriterade retstickan är tämligen överlägsen etta på den här listan. Men vann också Tibros interna poängliga.

2. Emil Lagerkvist, Mjölby 144 minuter
Även på andraplatsen återfinns en division 1-meriterad spelare. Har sedan tidigare över 180 matcher med Tranås på sitt cv. Har nu lagt skridskorna på hyllan.

3. Erik Hedlund, Bäcken 122 minuter
Gislavedsprodukten med flera säsongers division 1-spel i bagaget är inte bara en pålitlig poängplockare, han är även en småful spelare.

4. Linus Bjelke, Borås 114 minuter
Gislavedsprodukten Bjelke fanns med på en annan omtalad lista här för ett tag sedan. Drog på sig närmare 100 minuter i grundserien. Har nu skrivit på för Sörhaga/Alingsås.

5. Ryan Wiley, Vänersborg 112 minuter
Amerikanaren drog på sig merparten av utvisningsminuterna i grundserien. Närmare bestämt en bit över 80 minuter.

6. David Norrman, Olofström 107 minuter
Norrman är en erkänt skicklig retsticka och noterades förutom sina 107 minuter på botbänken även för 34 poäng. Oklart om han fortsätter?

7. Andre Leclair, Olofström 103 minuter
Förutom alla sina utvisningsminuter är faktiskt Leclair en mycket kompetent hockeyspelare. Har skrivit på för Trollhättan till nästa säsong.

8. Leonard Rimjans, Nittorp 101 minuter
Letten noterades förutom sina 101 minuter även för 38 poäng. Varav 20 mål. Nappar något annat lag i hockeytvåan?

9. Fredrik Johansson, Hanhals 96 minuter
23-åringen har de sju senaste säsongerna spelat för Hanhals. Trots alla sina utvisningar lyckades han smacka dit 25 kassar under säsongen. Fortsätter i Hanhals kommande år.

10. Robin Melltoft, Ulricehamn 88 minuter
28-åringen har varit moderklubben trogen under större delen av karriären. I år slog han dock personligt rekord i antalet utvisningsminuter. Viktig kugge i Ulricehamn.

Bubblare: Alexander Hogstad, Kållered 81 minuter, Mattias Bäckström, Jonstorp 78 minuter, Fredrik Troberg, Lund 71 minuter.

Spelarna på topp tio listan har tillsammans skramlat ihop 1 142 utvisningsminuter. Vilket motsvarar ganska exakt 19 hockeymatcher. Rätt sjukt va?

OBS: Jag reserverar mig för eventuella felskrivningar.