Vi inleder med det som hände i slutet på förra veckan. Kalmar HC valde att plocka in den finske målvakten Aku Maikola på try out. 23-åringen spelade inte någon hockey i fjol men huserade innan dess i den franska andraligan. En chansning av nykomlingarna, det kan bli totalt succé men floppen kan likväl vara ett faktum. Det ryktas dessutom om att de har mer roliga saker på gång.

Sörhaga/Alingsås har i sin tur värvat Hampus Klozz från Mörrum. En ruggigt bra värvning enligt undertecknad. 27-åringen stänkt dit totalt 15 baljor i Hockeyettan i fjol. Nu är man lite nyfiken på vad som lockat Klozz till S/A i Hockeytvåan?

Mer Mörrum, de har plockat in två forwards. Det handlar om Alexander Rindå, närmast från Troja/Ljungbys J20-lag samt Gustav Carlsson från Karlskronas J20-lag. Det råder ingen tvivel om att Emil Condrup, nyförvärvet från Jonstorp och Marcus Niemi, kommer få ta ett stort ansvar i det unga laget.

Det har inkommit tips till redaktionen om att Tibro IK värvat in den förre Nässjöspelaren Gustaf Svensson. 22-åringen har ett förflutet i såväl HV71:s juniorverksamhet som Malmö Redhawks juniorverksamhet. I fjol huserade han till viss del i Rydaholm i trean – och har enligt Eliteprospects signat för Lenhovda till den kommande säsong. Är det studier som för honom till Tibro månne?

Division 3-laget Trelleborg spänner bågen rejält – och har den senaste veckan plockat in tre spelare från Lund i Hockeytvåan. Det rör sig om Mathias Persson, Stefan Timglas och Daniel Jönsson som samlade ihop totalt 87 poäng tillsammans under fjolåret. Tre blytunga nyförvärv.

Viktige och mycket duktige backen Victor Andersson har skrivit på ett nytt ettårskontrakt med Mjölby. Andersson har större delen av sin karriär huserat i moderklubben och hade en halvtung säsong poängmässigt under den gångna säsongen. Mjölby är det lag tillsammans med Boro/Vetlanda som jag håller väldigt högt inför den kommande säsongen.

Mjölby tappar däremot backen Ludvig Krantz som väljer att vända hem till moderklubben och konkurrenten Motala. Krantz har de två senaste säsongerna huserat i Mjölby.

Olofström har ÄNTLIGEN vaknat till liv och har nu gjort klart med en mycket meriterad spelare som tränare. Den förre elitspelaren Teemu Elomo kommer agera spelande tränaren i kaosgänget som nu har fem spelare under kontrakt fördelat på tre målvakter, en back samt en forward. Där det så sent som under söndagskvällen stod klart att Peter Fransson vänder hem till moderklubben efter en sejour i Sölvesborg.

Ulricehamn har skrivit ett try out-avtal med forwarden Jacob Brüggeman. 21-åringen, med Eksjö som moderklubb, har de senaste säsongerna spelat i Nässjö men har även representerat HV71:s J20-lag.

Backen Carl Holmberg som för drygt 1,5 månad sedan deklarerade att det inte fanns tid för spel i Trollhättan har i stället skrivit på för Grästorp, i Hockeyettan(!).

Mer från Trollhättan, poängkungen Jonas Lönn är klar för en ny säsong i Västgötalaget. En makalöst tung förlängning.

Osby har gjort klart med två nya spelare. Det rör sig om Zeke Back, närmast från Karlskronas J20-lag samt den tjeckiske backen Jakub Pípal. Den sistnämnde har dock skrivit på ett try out-avtal.

Det nystartade laget, Malmö IK, har börjat göra klart med spelare och har drygt fem spelare på kontrakt nu. Enligt undertecknad är det ännu ingen spelare som sticker ut nämnvärt.

Stenungsund fortsätter att plocka hem spelare. Den senaste i raden är Alfred Steindahl som kommer närmast från Halmstad Hammers juniorlag.

Har vi missat något? Säg till!