Motala AIF–Mjölby HC 3–4 efter förlängning
Målen, MAIF: Nikita Reyn 2, Pontus Svahn.
Målen, MHC: Christian Andersson-Gran, Johan Claesson, Patric Juel och David Bremer.
Har snackats kring den här matchen ett tag – men det beror mest på att Mjölbys stjärnvärvning, Marcus Schelin, inte får spela derbyna mot sin gamla klubb Motala. Här verkar det varit en jämn historia där topptippade Mjölby drog det längsta strået.

Nybro Vikings–Kalmar HC 9–1
Målen, KHC: Matt Graham.
Här åkte Hockeytvåans nykomlingar på en rejäl snyting i derbyt mot Nybro. Det ska så klart skilja en del mellan division 1 och division 2 och rapporterna säger att KHC hängde med hyggligt ett tag. Målvakten Aku Maikola, som haft ett try out-kontrakt skrev efteråt på ett permanent kontrakt med Kalmar.

Värnamo–Alvesta 1–2 efter straffar
Mål, Värnamo: Victor Koppelo.
Även här en derbymatch. Alvesta drog lite överraskande det längsta strået och vann till slut efter straffar. Riktig Hockeys bloggare, Mattias Claar, ska ha varit en av isens främste spelare.

Mörrum–Osby 9–2
Undertecknad har trott på Osby – men än så länge har man verkligen inte rosat marknaden. I helgen förlorade man mot Jonstorp och under onsdagen blev det stora siffror mot Mörrum. Men enligt våra uppgifter saknades 6-7 spelare i bortalaget. Mörrum då? Starkt att hoppa upp på hästen igen efter snytingen mot Kalmar HC senast.