1. Pierre Nilsson Grans
Hade en tuff start på säsongen med sjukdomar och dylikt. Nu har har noterats för 19 poäng på blott sju matcher. Den här veckan har han på sina två matcher noterats för nio poäng i ett Värnamo som går som tåget!

2. Derbyveckan
Det är precis sådant här som Hockeytvåan behöver. Närmare 1 000 personer tog sig till Brätte ishall i fredagskväll för att bevittna Vänersborg mot Trollhättan, en galen match där Vänersborg vände 0–3 till 6–4-seger. Vi har även haft östgötaderby – Mjölby mot Motala, den matchen lockade över 600 personer. Flera andra matcher har även haft fina publiksiffror. Stekhett!

3. Kalmar HC/Jimmie Svensson
Kalmar visar att de menar allvar med sin satsning mot division 1. Nu har de fått in dels Craig Gallo – men viktigast av allt – KHK-legendaren, Jimmie Svensson, är klar för spel. Lär betyda oerhört mycket. Vi har dessutom fått in uppgifter om att det ska vara ännu mer på gång in.

4. Värnamo GIK
Inledde säsongen rent av uselt och låg i botten av tabellen. Nu har de verkligen kommit igång och har tagit fyra raka segrar – vilket betyder att laget klättrat till en Alltvåan-plats. Har i veckan plockat en storseger mot Töreboda samt en uddamålsseger mot Kungälv.

5.  Thobias Josefsson
Hattrick hemma mot Lund i onsdags – och i går gjorde han ytterligare två mål när Boro/Vetlanda slog Alvesta. Har onekligen prickat in formen lagom till slutet av grundserien.

Bubblare: Carl Gustavsson, Sakarias Andersson, David Bremer, Emanuel Åström.

Iskallt: Derbyt mellan Olofström och Osby lockade knappt 200 åskådare. Töreboda mot Värnamo lockade 70(!) personer..