1. Halmstad Hammers
    Kommer från division 1 och har i vårt tycke ett kompetent lag på pappret. Lär troligen vinna serien, mycket tack vare att de kommer med ett helt annat tempo i sig.
    Poängkung: Martin Pärna.
  2. Mjölby HC
    Har dominerat i Hockeytvåan under vintern. Nu gäller det för MHC som förfogar över flera klasspelare som David Bremer, Christian Andersson-Gran och Victor Carlsson.
    Poängkung: David Bremer.
  3. Kalmar HC
    Här misstänker vi att det kan bli jämnt skägg. Men Kalmar HC har en betydligt bättre bredd och spets än lagen som vi placerat nedan. Lär ha fullsatt under de flesta av sina matcher – vilket ger en sjätte utespelare emellanåt.
    Poängkung: Jarkko Oikarinen.
  4. HA74
    Tog sig efter många OM och MEN vidare till kvalserien, men det krävdes en hel del dramatik. Hade i vårt tycke behövt förstärka med något extra innan fönstret stängde och har inte riktigt bredden som krävs.
    Poängkung: Jonas Pontusson.
  5. Värnamo GIK
    Har egentligen skrällt sig fram till kvalserien. Var nog ingen som hade räknat med det förutom de själva. Nu tror vi dock att det tar stopp. Blir ett ”se och lära-år” för Tigers som tar ytterligare kliv nästa säsong med Anders ”Fanta” Karlsson i båset.
    Poängkung: Pierré Nilsson Grans