Division 2

Vänersborg värvar från Mörrum

Vänersborg hämtar in en ny forward från Mörrum GoIS.

Silly season är äntligen här. Under dagen har Vänersborgs HC gjort klart med en ny forward. Dennis Bernhardtz är klar för spel i klubben. 21-åringen kommer närmast från spel i Mörrum GoIS men har tidigare funnits i såväl Frölundas som Troja-Ljungbys juniorverksamhet.

– Dennis är en otroligt slitstark spelare som alltid jobbar hårt över hela banan. Han är lika bra offensivt som defensivt och har även ett bra målsinne när målchanserna uppkommer. Likaså är han väldigt ambitiös och träningsflitig. Inte konstigt med tanke på var han spenderade sina juniorår, skriver Vänersborg på sin hemsida.

Bernhardtz kontrakt är skrivet över den kommande säsongen.

 

 

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Hampus Melén har kämpat sig tillbaka. Foto: Lars Nilsson
Division 2

NHL-draftade talangen: ”Har ätit penicillin i säkert 600 dagar”

Det small ner som en bomb i hockeysverige för ett par år sedan. Detroit Red Wings hade valt den dåvarande Tingsrydsspelare Hampus Melén i sista draftrundan. Men livet efteråt har inte blivit som han tänkt sig – nu spelar han i ett av Hockeytvåans hetaste lag: Mörrum GoIS.

Hampus Melén blev 2013 draftad av NHL-laget Detroit Red Wings till mångas stora förvåning. Han åkte över på camp efter en framgångsrik säsong med Tingsryds J18-lag men tiden därefter har inte blivit som Melén hoppats på. Nu för tiden gör han i stället succé i det Mörrum som i detta nu toppar Alltvåan.

– Jag låg och sov och vaknade av ett samtal från Håkan Andersson som är scout i Detroit. Han berättade att de valt mig och pratade lite om campen. Jag minns faktiskt inte så mycket av det, säger Hampus Melén till Riktighockey.se.

Säsongerna efter hamnade han i Växjö Lakers och Karlskronas J20-lag när han drabbades av en sjukdom. En sjukdom som höll honom borta från spel i närmare ett år. Melén berättar mer..

– Jag fick twar sista året på gymnasiet och missade både skolan och hockeyn. Det har förstört 2,5 år av min hockeykarriär. När det var som värst orkade jag inte ta mig ur sängen och hade lungkapacitet på 50 procent, säger Melén.

Hur blir man frisk från twar?
– Med hjälp av mediciner. Jag har säkert ätit penicillin i 600 dagar de tre senaste åren. Sen fanns det andra lösningar, som att andas genom en maskin till exempel.

Men nu är du friskförklarad?
– Ja, nu märker jag ingenting, och det ska inte komma tillbaka mer. Däremot märks det på konditionen att jag inte tränat så mycket de tre senaste åren.

I år har Melén varit tillbaka på allvar och hittills har den 191 centimeter långa forwarden noterats för 24 poäng på 18 matcher. Säsongen har med andra ord börjat kanonbra för honom.

– Ja, men det har startat bra. Vi är en ung trupp där alla vill framåt hela tiden. Det märks och vi har fått ihop det väldigt bra, alla jobbar för varandra, säger han.

För oss som följt Mörrum från sidan upplevde vi att det var lite kaotiskt innan säsongen, stämmer det?
– Jag kom in rätt sent i truppen, men jag har inte märkt av något alls. Jag vet att de jobbar på ekonomin och att den är bättre än på länge.

Ni blandade och gav lite inledningsvis?
–Jag tror att vändningen kom när vi vände 0–5 till 7–5 mot Boro. Det stärkte oss som grupp.  Vi kanske inte har det mest rutinerade laget – men vi har ett ungt och hungrigt lag. Jag kan lova att inget lag kommer jobba hårdare än oss. Och så trivs vi bra med att slå ur underläge.

Hur långt kan Mörrum gå i år?
– Vi tar bara en match i taget. Men vi siktar på topp sex – och därefter kan allt hända. Vi har fått in tre riktigt bra spelare på slutet nu.

Hur är det att spela i Mörrum?
– Jag tycker att det är riktigt bra. Allt är väldigt proffsigt här, allt från omklädningsrum till heltidsanställt materialare. Jag trivs bra.

Vad tänker du kring din egen framtid?
– Har inte tänkt på den så mycket. Just nu trivs jag väldigt bra i Mörrum, men självklart vill jag spela högre än division 2. Sen när det blir får vi se.

Slutligen, har du någon kontakt med Detroit Red Wings?
– I dag har vi ingen kontakt alls.

I kväll väntar omgång två i Alltvåan. Mörrum tar sig an HA74, hemma i Jössarinken.

Foto: Christina Svensson
Division 2

Vi rankar lagen i Alltvåan

Nästa lag på tur är Mörrum, ett lag som ramlade ur Hockeyettan i våras. Nu har de byggt om laget och har även de imponerat under delar av höstsäsongen.

Lag: Mörrum GoIS
Tabellplacering: 6
Motivering: Mörrum har visat sig vara ett mycket lurigt lag under hösten och besitter en hel del hockeykunskaper i laget. Men är de mogna för något mer än det här i år? Vi är tveksamma. Kommer garanterat ta en del skalper – men kommer också förlora matcher man kanske inte förväntat sig på förhand.
Höll ögonen på: NHL-draftade, Hampus Melén, som noterades för 22 poäng på 17 matcher. Kanadensaren Danny Liscio som visat sig vara ett bra tillskott. Lagkaptenen, Emil Condrup, gör sällan en dålig match.
Poängkung: Sebastian Johansson 24 poäng (11+13).
Poängbäste back: Sebastian Johansson.
Bäste målvakt: Michael Stiliadis 90,9%.
Buse: Melker Karlsson 49 minuter.
Publiksnitt: 555, Jössarinken.