I lördags blev det klart att Nybro Vikings spelar i Allettan efter juluppehållet, när länskonkurrenten Vimmerby tog poäng borta mot Tranås. 

Redan i söndags avverkades seriejumbon Grästorp med 4-2 inför blygsamma 220 åskådare i Åse & Viste Arena i den näst sista omgången.

På onsdagskvällen är det dags för den sista omgången av grundserien och trots att Vikings redan är klara inför den betydelselösa matchen hemma mot Tranås så går man för segern.

– Först och främst är det skönt att vi lyckades med att säkra vårt delmål tidigare än förra året, säger lagkapten Marcus Mellström och fortsätter.

– Vi har sagt att vi vill avsluta grundserien med två segrar trots att det poängmässigt inte betyder något. Vi vill ha en bra känsla inför Allettan och då gäller det att skapa bra vanor. En match är alltid en match, säger han.

 

Ni är redan klara för Allettan – kan det påverka motivationen på något sätt?
– Nej inte motivationen. Just nu känner vi en bra motivation i laget. Det handlar som jag sa innan om att skapa bra vanor och inte ta ledigt en match bara för att vi är klara. Vi ska gå för andraplatsen i serien.

Om man istället vänder på det – kan det vara så att det kan släppa ordentligt under onsdagen?
– Så har det ofta blivit. När man väl släpper på lite måsten så kan vi spela ut på ett annat sätt, säger Mellström.

Vikings har redan nu börjat förbereda sig inför Allettan efter juluppehållet. Träningsdosen har ökats en aning.

– Vi har redan inlett träningsperioden med tuffare schema. Så det är bara att köra på där ute mot Tranås och gå för segern.

Lagkapten Mellström hoppas att Nybrofolket tar sig ner till hallen när den sista matchen av grundserien ska avgöras på onsdagskvällen.

– Nybrofolket ska absolut komma ner och se sista matchen innan juluppehållet. Vi är otroligt tacksamma för den stöttning som vi har fått under grundserien. Nu är det vår tur att återgälda det med en bra hockeyfajt mot Tranås och en bra avslutning av grundserien, avslutar han.

Gästerna Tranås kommer till onsdagens match med chans på spel i Allettan efter jul. Då krävs det dock vinst för bortalaget mot Vikings under onsdagen samtidigt som Dalen eller Vimmerby förlorar i den sista omgången.

Källa: 24nybro.se