Nybro

Hett länsderby i premiären: ”Vi måste släppa tyglarna”

Väntan är över. På onsdagskvällen drar Allettan igång för Nybro Vikings, när laget gästas av länskonkurrenten Vimmerby i första matchen av två, på tre dagar.

Nybro Vikings har under två veckors tid, sedan sista grundseriematchen hemma mot Tranås vässat formen ytterligare inför det som komma skall. På onsdagskvällen drar Allettan södra igång.

– Det är äntligen premiär. Det var en jädra fart på träningen under måndagen så det bådar gott, säger Jerker Jonsson, assisterande tränare i Nybro Vikings. 

Under säsongen har Andreas Holfelt och Jerker Jonsson delvis fått pussla ihop truppen inför matcherna på grund av skador. Till onsdagens match slipper man det.

– Vi kommer till start med en helt skadefri trupp nästintill, vilket vi är glada över. Det skapar en bra konkurrenssituation i laget där nivån höjs ytterligare, säger Jonsson.

Hur har ni laddat upp inför Allettan-premiären?
– Vi har inte kört något speciellt utan kört på som vanligt. De sista veckorna av grundserien var vi inte uppe i den nivån vi borde ha varit. Vi var lite nedtränade men nu har spelarna fått tillbaka farten, säger Jerker.

Dubbelmöte mot Vimmerby väntar – vad krävs för tre poäng på onsdag?
– Det som krävs är att göra det vi skall göra. Det gäller att vi är noggranna med våra saker och att vi släpper tyglarna och förstår allvaret. Sedan är det härligt att börja med ett länsderby direkt. Det ska väll inte vara mer tändvätska än så, säger Jerker och fortsätter.

– Det är så att man måste våga för att vinna. Vi får inte hålla tillbaka allt för mycket, avslutar han.

Matchen börjar 19.00 i Liljas Arena och har du ingen möjlighet att befinna dig på plats så kommer 24Nybro.se att live-rapportera från matchen.

 

Källa: 24nybro.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Kalmar

KHC tecknar kontrakt med nyförvärv

Under fredagen blev det klart att Kalmar HC skriver kontrakt med backen Ludvig Martinsson. Han är född 1996 och har de senaste fyra säsongerna spelar med HC Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Kalmar HC skriver på Facebook att han är en rörlig, pucksäker och spelande back som de har fått väldigt goda referenser på.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Källa: 24kalmar.se

Kalmar

KHC förlänger inte kontrakt med forward

Kalmar HC meddelande under onsdagen att man inte kommer att erbjuda Niklas Sjöström nytt kontrakt. Man tackar istället honom för hans insatser i klubben under sina två säsonger och önskar lycka till i fortsättningen.

Det är också klart att Fabian och Daniel Bohman lånas ut till Alvesta SK i division 2 hela den kommande säsongen. De kommer att fortsatta vara skrivna hos KHC.

Källa: 24kalmar.se

Nybro

KLART: Nybro Vikings nya målvakt hyllar publiken

Han motade 48 skott i den första playoff-matchen mot Nybro Vikings och 25 i den andra. Med det såg den 24-årige slovaken, mer eller mindre på egen hand, till att Boden fick två matcher mot KRIF i playoff 2.

Nu är målvakten Pavel Krajcovic klar för Nybro Vikings.

– Pavel fångade vårt intresse i samband med att vi mötte dem i playoff. I den första matchen gör vi mål efter 20 sekunder på vårt första skott – sedan motar han 48 skott i resterande delen av matchen och var fantastisk, säger Vikings sportchef Per Wallin.

– Vi har dessutom fått väldigt bra referenser på honom både som person och målvakt. Han är väldigt seriös.

Kontraktet är skrivet på ett år och Krajcovic själv ser fram emot att komma till Nybro och hyllar publiken på föreningens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och vara en del av en förening som vill vara med i toppen i Hockeyettan. Jag tror att Nybro är rätt plats för mig att utvecklas som målvakt, säger han och fortsätter.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att spela för en stor och högljudd publik.

Nu är målvaktsduon komplett: Alexander Johansson och Pavel Krajcovic vaktar kassen i Liljas Arena kommande säsong.

Lagbygget börjar ta form och är i det närmaste klart. Per Wallin är nöjd med truppen han har på papperet idag.

– Det känns riktigt bra. Nu har vi en back kvar och eventuellt två forwards kvar att förstärka med.

 


Källa: 24nybro.se

Kalmar

KLART: Veteranen förlänger med Kalmar HC

Under måndagseftermiddagen blev det klart att 36-åriga Jimmie Svensson skriver kontrakt med Kalmar HC för ytterliggare ett år framöver.

Det här blir Svenssons fjärde säsong i den rödgula tröjan. Veteranen har tidigare år hoppat på tåget runt jul men nu finns han med redan vid säsongsstart.

Alla vet vad vi får i Jimmie både på och utanför isen och med sina 31 SHL, 338 hockeyallsvenska och 124 HockeyEttanmatcher i bagaget blir han en oerhört viktig spelare kommande säsong,” skriver klubben på sin Facebooksida.

Källa: 24kalmar.se