Väntan är över. På onsdagskvällen drar Allettan igång för Nybro Vikings, när laget gästas av länskonkurrenten Vimmerby i första matchen av två, på tre dagar.

Nybro Vikings har under två veckors tid, sedan sista grundseriematchen hemma mot Tranås vässat formen ytterligare inför det som komma skall. På onsdagskvällen drar Allettan södra igång.

– Det är äntligen premiär. Det var en jädra fart på träningen under måndagen så det bådar gott, säger Jerker Jonsson, assisterande tränare i Nybro Vikings. 

Under säsongen har Andreas Holfelt och Jerker Jonsson delvis fått pussla ihop truppen inför matcherna på grund av skador. Till onsdagens match slipper man det.

– Vi kommer till start med en helt skadefri trupp nästintill, vilket vi är glada över. Det skapar en bra konkurrenssituation i laget där nivån höjs ytterligare, säger Jonsson.

Hur har ni laddat upp inför Allettan-premiären?
– Vi har inte kört något speciellt utan kört på som vanligt. De sista veckorna av grundserien var vi inte uppe i den nivån vi borde ha varit. Vi var lite nedtränade men nu har spelarna fått tillbaka farten, säger Jerker.

Dubbelmöte mot Vimmerby väntar – vad krävs för tre poäng på onsdag?
– Det som krävs är att göra det vi skall göra. Det gäller att vi är noggranna med våra saker och att vi släpper tyglarna och förstår allvaret. Sedan är det härligt att börja med ett länsderby direkt. Det ska väll inte vara mer tändvätska än så, säger Jerker och fortsätter.

– Det är så att man måste våga för att vinna. Vi får inte hålla tillbaka allt för mycket, avslutar han.

Matchen börjar 19.00 i Liljas Arena och har du ingen möjlighet att befinna dig på plats så kommer 24Nybro.se att live-rapportera från matchen.

 

Källa: 24nybro.se