Efter en tung inledning på Allettan för Nybro Vikings med två förluster mot länskonkurrenten Vimmerby är det dags igen för hockeyfest på Liljas Arena. Under onsdagskvällen tar Nybrolaget emot HC Dalen från Jönköping.

– Vi måste få igång vårt Powerplay. De två senaste matcherna mot Vimmerby fungerade det inget vidare alls och vi nästan tappade på att spela Powerplay. Sedan fanns det sekvenser eller perioder där vi gör det riktigt bra, men det handlar om att kunna göra mål under de sekvenserna också. Det handlar om att minimera misstag och bli mer effektiva, säger Andreas Holfelt, huvudtränare.

Nybro Vikings tog hem seriepremiären borta mot HC Dalen tidigare i höstas och när de båda lagen möttes senast på Liljas Arena slutade det med vinst på straffar för Nybrolaget efter en jämn batalj.

– Det är ett lag som spelar tajt och då gäller det att vi är noggranna. Det gäller i och för sig jämt, men det är extra viktigt när man möter ett lag som håller ihop på det sättet. Vi får inte tappa puckar på fel ställen, säger Andreas Holfelt.

Under den senaste matchen mot Vimmerby borta åkte Erik Näslund på en riktigt otäck smäll som resulterade i en hjärnskakning. Det innebär att han inte kommer att kunna vara med på kvällens match.

– Han har börjat trappan tillbaka och tar det steg för steg. Det finns hopp om att han ska kunna vara tillbaka och prognosen ser god ut, men det får ta sin tid, säger Andreas Holfelt.

Källa: 24nybro.se