Nybro Vikings har gått tungt i inledningen av Allettan södra. Därtill har laget också drabbats av en hel del tunga avbräck. Inför onsdagens hemmamatch mot Väsby lånas därför den SHL-meriterade 21-åringen Mattias Elfström, närmast från Allsvenska Västervik, in.

– Jag har sett han en träning så jag kan inte uttala mig om honom så mycket, säger tränaren Andreas Holfelt och fortsätter.

– I det läge som vi sitter i så har vi ringt runt till klubbar och kom fram till denna lösning tillsammans med Västervik.

Den 192 centimeter store forwarden har en diger meritlista trots sin ringa ålder. Stockholmssonen har hunnit med spel i SHL med Malmö Redhawks, Allsvenskt spel med både IK Pantern och Västervik och ska nu testa sina vingar och hjälpa Vikings i onsdagens hemmamatch mot Väsby. 

– Mattias Elfström är en offensiv kraft med lite storlek sedan kan jag inte tala om exakt vad det är för spelartyp eftersom jag har sett honom i 45 minuter men i det läget vi har med osäkra kort så är det tacksamt att vi får in en kropp till i truppen, avslutar Andreas Holfelt.

Låneavtalet sträcker sig onsdagsmatchen ut med chans till en förlängning veckan ut.

Källa: 24nybro.se