Nybro

Svidande förlust för nollat Vikings: ”Tar mycket energi”

Vikings fortsätter att ha problem med målskyttet. När Kallinge/Ronneby gästade Liljas Arena under onsdagskvällen blev det noll mål framåt och fyra bakåt för hemmalaget.

– Vi gör inte mål. Vi skapar mycket framåt men får inte dit det målet som skapar energi för oss i matchen. Istället drar vi på oss baklängesmål som tar energin ifrån oss, säger forwarden Fabian Ilestedt. 

Gästernas förstafemma med Alexander Lunsjö, Andreas Nordfeldt och Miika Häikkilä var på spelhumör. Kedjan stod för alla målen, när Lunsjö satte tre och assisterade till Andreas Nordfeldts mål.

Kallinge/Ronnebys målvakt Oscar Malm höll nollan när Vikings sköt 21 skott framåt.

– Det är inte så lätt att svara på vad det är som saknas för att vi ska vinna matcher igen. Hade vi vetat det hade vi ändrat på det omgående, säger Ilestedt och fortsätter.

– Det är väl den sista desperationen att sätta pucken i mål. Vi saknar lite flyt. Sätter vi en puck så är jag övertygad om att det kommer flyta på likt ketchupeffekten.

Andra raka förlusten och sjunde totalt på tio matcher – hur går tankarna?
– Vi är inte vana att förlora så här mycket. Vi förlorade tre matcher efter fulltid under hösten. Nu har vi haft en tung start av serien, så det gäller att hitta det sista för sedan kommer det bara att rulla på, säger han.

Vikings står på lika många poäng som Valbo på niondeplats, precis under strecket med en match mer spelad. Å andra sidan är det bara en poäng upp till sjätteplatsen.

– Vi måste börja sätta puckarna i mål. Vi har massor av lägen. Nu gäller det att tänka över vad vi ska göra för att ändra det här och komma tillbaka. Det är mycket som ska falla på plats, avslutar han.

Källa: 24nybro.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Kalmar

KHC tecknar kontrakt med nyförvärv

Under fredagen blev det klart att Kalmar HC skriver kontrakt med backen Ludvig Martinsson. Han är född 1996 och har de senaste fyra säsongerna spelar med HC Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Kalmar HC skriver på Facebook att han är en rörlig, pucksäker och spelande back som de har fått väldigt goda referenser på.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Källa: 24kalmar.se

Kalmar

KHC förlänger inte kontrakt med forward

Kalmar HC meddelande under onsdagen att man inte kommer att erbjuda Niklas Sjöström nytt kontrakt. Man tackar istället honom för hans insatser i klubben under sina två säsonger och önskar lycka till i fortsättningen.

Det är också klart att Fabian och Daniel Bohman lånas ut till Alvesta SK i division 2 hela den kommande säsongen. De kommer att fortsatta vara skrivna hos KHC.

Källa: 24kalmar.se

Nybro

KLART: Nybro Vikings nya målvakt hyllar publiken

Han motade 48 skott i den första playoff-matchen mot Nybro Vikings och 25 i den andra. Med det såg den 24-årige slovaken, mer eller mindre på egen hand, till att Boden fick två matcher mot KRIF i playoff 2.

Nu är målvakten Pavel Krajcovic klar för Nybro Vikings.

– Pavel fångade vårt intresse i samband med att vi mötte dem i playoff. I den första matchen gör vi mål efter 20 sekunder på vårt första skott – sedan motar han 48 skott i resterande delen av matchen och var fantastisk, säger Vikings sportchef Per Wallin.

– Vi har dessutom fått väldigt bra referenser på honom både som person och målvakt. Han är väldigt seriös.

Kontraktet är skrivet på ett år och Krajcovic själv ser fram emot att komma till Nybro och hyllar publiken på föreningens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och vara en del av en förening som vill vara med i toppen i Hockeyettan. Jag tror att Nybro är rätt plats för mig att utvecklas som målvakt, säger han och fortsätter.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att spela för en stor och högljudd publik.

Nu är målvaktsduon komplett: Alexander Johansson och Pavel Krajcovic vaktar kassen i Liljas Arena kommande säsong.

Lagbygget börjar ta form och är i det närmaste klart. Per Wallin är nöjd med truppen han har på papperet idag.

– Det känns riktigt bra. Nu har vi en back kvar och eventuellt två forwards kvar att förstärka med.

 


Källa: 24nybro.se

Kalmar

KLART: Veteranen förlänger med Kalmar HC

Under måndagseftermiddagen blev det klart att 36-åriga Jimmie Svensson skriver kontrakt med Kalmar HC för ytterliggare ett år framöver.

Det här blir Svenssons fjärde säsong i den rödgula tröjan. Veteranen har tidigare år hoppat på tåget runt jul men nu finns han med redan vid säsongsstart.

Alla vet vad vi får i Jimmie både på och utanför isen och med sina 31 SHL, 338 hockeyallsvenska och 124 HockeyEttanmatcher i bagaget blir han en oerhört viktig spelare kommande säsong,” skriver klubben på sin Facebooksida.

Källa: 24kalmar.se