Vikings fortsätter att ha problem med målskyttet. När Kallinge/Ronneby gästade Liljas Arena under onsdagskvällen blev det noll mål framåt och fyra bakåt för hemmalaget.

– Vi gör inte mål. Vi skapar mycket framåt men får inte dit det målet som skapar energi för oss i matchen. Istället drar vi på oss baklängesmål som tar energin ifrån oss, säger forwarden Fabian Ilestedt. 

Gästernas förstafemma med Alexander Lunsjö, Andreas Nordfeldt och Miika Häikkilä var på spelhumör. Kedjan stod för alla målen, när Lunsjö satte tre och assisterade till Andreas Nordfeldts mål.

Kallinge/Ronnebys målvakt Oscar Malm höll nollan när Vikings sköt 21 skott framåt.

– Det är inte så lätt att svara på vad det är som saknas för att vi ska vinna matcher igen. Hade vi vetat det hade vi ändrat på det omgående, säger Ilestedt och fortsätter.

– Det är väl den sista desperationen att sätta pucken i mål. Vi saknar lite flyt. Sätter vi en puck så är jag övertygad om att det kommer flyta på likt ketchupeffekten.

Andra raka förlusten och sjunde totalt på tio matcher – hur går tankarna?
– Vi är inte vana att förlora så här mycket. Vi förlorade tre matcher efter fulltid under hösten. Nu har vi haft en tung start av serien, så det gäller att hitta det sista för sedan kommer det bara att rulla på, säger han.

Vikings står på lika många poäng som Valbo på niondeplats, precis under strecket med en match mer spelad. Å andra sidan är det bara en poäng upp till sjätteplatsen.

– Vi måste börja sätta puckarna i mål. Vi har massor av lägen. Nu gäller det att tänka över vad vi ska göra för att ändra det här och komma tillbaka. Det är mycket som ska falla på plats, avslutar han.

Källa: 24nybro.se