Nybro Vikings har under de fyra senaste matcherna i Allettan blandat och gett. Laget har inkasserat två vinster och två förluster, en senast i bortamötet mot mardrömsmotståndet Kristianstads IK. 

På onsdag tar laget emot Kallinge/Ronneby i Liljas Arena, ett Kallinge som likt Nybro verkligen blandat och gett.

– Vi har ju haft lite upp och ner på slutet här och det har ju Kallinge/Ronneby också haft. Så är det någon gång vi ska hitta tillbaka till vinnarspåret och ta tre poäng är det mot just dem, säger backen Andreas Anarp. 

Nybro Vikings tog i grundserien full pott mot seriesegrarna från Blekinge – något som laget vill upprepa.

– Det vill vi absolut. Det blir en bra match att spela, speciellt med tanke på att vi har hemmafördel, säger Anarp och fortsätter.

– Det krävs att alla gör jobbet i 60 minuter fullt ut. Det gäller att vi inte slarvar kring linjerna och hittar tillbaka till basic. Är vi noggranna så ska det nog lösa sig.

Ni har åkt på en hel del smällar i Allettan och spelet har knackat. Kan det ha något med gruppdynamiken att göra?
– Gruppdynamiken är inga problem alls. Vi är ett bra gäng. Det har vi varit i år och förra året. När det går tufft som det gör nu är det väldigt viktigt att man håller ihop så som vi gör. Det gör skillnad, säger Andreas Anarp.

Nybro Vikings är bland de tre sämsta lagen i Allettan när det kommer till just mål framåt. Laget har på nio matcher stått för blyga 19 mål och har en målprocent på 7,12 procent per skott.

– Vi har haft problem med målskyttet. Jag tror att det sätter sig i huvudet på dem som brukar göra många mål. Får man inte in puckarna och dem går stolpe ut så åker man runt och tänker på det. Det generar till att man vill för mycket sedan, säger Andreas och fortsätter.

– Vi får slänga in de lätta puckarna mot mål istället för att hålla i pucken allt för mycket, avslutar han.

 

Onsdagens viktiga match hemma mot Kallinge/Ronneby börjar klockan 19.00. Du kan följa vår live-rapportering från Liljas Arena på 24Nybro.se 


Källa: 24nybro.se