Nybro

Vikings söker revansch: ”Rätt lag att ta tre poäng mot”

Nybro Vikings har under de fyra senaste matcherna i Allettan blandat och gett. Laget har inkasserat två vinster och två förluster, en senast i bortamötet mot mardrömsmotståndet Kristianstads IK. 

På onsdag tar laget emot Kallinge/Ronneby i Liljas Arena, ett Kallinge som likt Nybro verkligen blandat och gett.

– Vi har ju haft lite upp och ner på slutet här och det har ju Kallinge/Ronneby också haft. Så är det någon gång vi ska hitta tillbaka till vinnarspåret och ta tre poäng är det mot just dem, säger backen Andreas Anarp. 

Nybro Vikings tog i grundserien full pott mot seriesegrarna från Blekinge – något som laget vill upprepa.

– Det vill vi absolut. Det blir en bra match att spela, speciellt med tanke på att vi har hemmafördel, säger Anarp och fortsätter.

– Det krävs att alla gör jobbet i 60 minuter fullt ut. Det gäller att vi inte slarvar kring linjerna och hittar tillbaka till basic. Är vi noggranna så ska det nog lösa sig.

Ni har åkt på en hel del smällar i Allettan och spelet har knackat. Kan det ha något med gruppdynamiken att göra?
– Gruppdynamiken är inga problem alls. Vi är ett bra gäng. Det har vi varit i år och förra året. När det går tufft som det gör nu är det väldigt viktigt att man håller ihop så som vi gör. Det gör skillnad, säger Andreas Anarp.

Nybro Vikings är bland de tre sämsta lagen i Allettan när det kommer till just mål framåt. Laget har på nio matcher stått för blyga 19 mål och har en målprocent på 7,12 procent per skott.

– Vi har haft problem med målskyttet. Jag tror att det sätter sig i huvudet på dem som brukar göra många mål. Får man inte in puckarna och dem går stolpe ut så åker man runt och tänker på det. Det generar till att man vill för mycket sedan, säger Andreas och fortsätter.

– Vi får slänga in de lätta puckarna mot mål istället för att hålla i pucken allt för mycket, avslutar han.

 

Onsdagens viktiga match hemma mot Kallinge/Ronneby börjar klockan 19.00. Du kan följa vår live-rapportering från Liljas Arena på 24Nybro.se 


Källa: 24nybro.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Nybro

Johanssons mål räckte inte – Damkronorna förlorade

Damkronorna förlorade kvartsfinalen mot Finland med 7-2 och fick under söndagen spela placeringsmatch mot Japan. 

Efter en tajt match, drog japanskorna det längsta strået när Ayaka Toko satte avgörandet målet, 2-1, 3.16 in i förlängningen.

Dessförinnan hade japanskan Shiori Koike gett Japan ledningen och Nybrotjejen Lisa Johansson kvitterat omgående med ett fint avslut, då pucken kysste ribban och studsade in i mål.

Efter förlusten väntar nu Korea i en match om att inte komma sist i OS, för damkronorna.

Matchen mellan Korea och Damkronorna spelas tidigt tisdag morgon, svensk tid.

Källa: 24nybro.se

Kalmar

KHC:s poängkung: ”Vi går för seriesegern”

Kalmar HC:s styrkedemonstration i seriefinalen mot Mörrum senast var bara början, menar poängkungen Viktor Crus Rydberg.

– Det var en väldigt bra match från vår sida och vi hoppas kunna komma upp till den nivån i samtliga matcher som är kvar. Vi vet vad vi kan och vi måste fortsätta på den vägen för att nå vårt mål, säger Rydberg, som leder poängligan i den södra alltvåan, tillsammans med klubbkamraten Kenny Bradford och Linus Bergman i Borås.

I och med 8-2-krossen i Iffehallen leder KHC serien med tre poäng.

– Vi går för seriesegern. Då får man en bättre väg mot kvalserien också. Sen siktar vi givetvis alltid på att vinna varje match.

Det känns som att ni har fått många bitar på plats?
– Ja, det är många nya som har kommit in och samspelet fungerar bättre och bättre. Vi vet om vilka hockeykunskaper vi har.

Är kunskaperna tillräckliga för att ta steget upp i ettan?
– Absolut, det är dit vi siktar.

Hur ska ni nå dit?
– Genom att jobba på och gnugga detaljer i försvarsspelet. Spelet med puck klarar vi av bra.

På söndagen tar Kalmar HC emot Borås i Iffehallen.

– Det kommer krävas hårt jobb, men gör vi det vi ska, så kommer vi vinna den matchen.

Källa: 24kalmar.se

Övrigt

Intensivt spelschema – då är enda farhågan nyförvärven

Det börjar närma sig slutet av Allettan och som serietvåa har Kristianstads IK all anledning att gå in i de avslutande omgångarna med högt huvud.

Inom loppet av fem dagar ska KIK spela tre av de återstående fyra matcherna. Först ut är fredagens match mot Dalen på hemmaplan.

– Det ska bli kul att spela matcher. Det gäller att vi har fokus på våra saker och inte gör det halvhjärtat. Gör vi rätt saker har vi stor chans att vinna alla matcher, säger KIK:s tränare Mats Lusth.

Till matcherna är de båda nyförvärven, forwarden Tony Pappila från Västervik och 17-årige talangen Jacob Bondesson från Rögle klara för spel.

– Den ena är en spelskicklig back (Bondesson) och den andra en rivig forward med fart och intensitet. De kan behöva lite tid att växa in i det och anpassa sig men båda har bra förutsättningar för att lyckas, säger Mats Lusth.

Tre matcher på fem dagar för er nu, hur har ni förberett er för det?
– Vi har gjort det bra förut under intensivt spelschema så det är jag inte orolig för. Det enda som kan störa är väl att våra nya spelare ska slussas in i spelsystemet, menar Lusth.

 

Källa: 24kristianstad.se

Blekinge

Så mycket ishockey spelar flickor här

Mellan 2006 och 2016 har antalet deltagartillfällen bland hockeyspelande flickor har ökat med 15 procent i landet. Det visar statistik från Riksidrottsförbundet som Nyhetsbyrån Siren sammanställt inför Damkronornas kvartsfinal mot Finland i morgon.

– Efter några år av negativ utveckling har trenden vänt och antalet flickspelare ökar nu stadigt, men det är fortfarande mycket kvar att göra för att ännu fler tjejer ska upptäcka hockeyn, säger Carina Oddsberg, kanslichef på Stockholms ishockeyförbund och fortsätter:

– En framgångsnyckel är att tjejerna får hockeyskola på en egen istid och att man sedan bildar eget lag, så att tjejerna får egna ledare och allt som hör ett lag till. Självklart får de tjejer som vill göra det spela med pojklag också. Men genom att bygga hela lag med tjejer ser vi tydligt att vi attraherar fler. Man ska känna att man är en del i ett större sammanhang. Det är en viktig fråga för oss, som vi fokuserar mycket på

hockey-blekinge

Källa: 24blekinge.se

Kalmar

KHC förstärker på målvaktssidan

Under transferfönstrets sista dygn gjorde Kalmar HC klart med målvakten Alexander Nilsson.

18-åringen listar IK Oskarshamn som moderklubb och har gjort 24 matcher i föreningens J20-Elit-lag den gångna säsongen.

Han ansluter på en dubbellicens – och kan således representera både Kalmar HC och IK Oskarshamn.

Källa: 24kalmar.se