Nybro

Vikings söker revansch: ”Rätt lag att ta tre poäng mot”

Nybro Vikings har under de fyra senaste matcherna i Allettan blandat och gett. Laget har inkasserat två vinster och två förluster, en senast i bortamötet mot mardrömsmotståndet Kristianstads IK. 

På onsdag tar laget emot Kallinge/Ronneby i Liljas Arena, ett Kallinge som likt Nybro verkligen blandat och gett.

– Vi har ju haft lite upp och ner på slutet här och det har ju Kallinge/Ronneby också haft. Så är det någon gång vi ska hitta tillbaka till vinnarspåret och ta tre poäng är det mot just dem, säger backen Andreas Anarp. 

Nybro Vikings tog i grundserien full pott mot seriesegrarna från Blekinge – något som laget vill upprepa.

– Det vill vi absolut. Det blir en bra match att spela, speciellt med tanke på att vi har hemmafördel, säger Anarp och fortsätter.

– Det krävs att alla gör jobbet i 60 minuter fullt ut. Det gäller att vi inte slarvar kring linjerna och hittar tillbaka till basic. Är vi noggranna så ska det nog lösa sig.

Ni har åkt på en hel del smällar i Allettan och spelet har knackat. Kan det ha något med gruppdynamiken att göra?
– Gruppdynamiken är inga problem alls. Vi är ett bra gäng. Det har vi varit i år och förra året. När det går tufft som det gör nu är det väldigt viktigt att man håller ihop så som vi gör. Det gör skillnad, säger Andreas Anarp.

Nybro Vikings är bland de tre sämsta lagen i Allettan när det kommer till just mål framåt. Laget har på nio matcher stått för blyga 19 mål och har en målprocent på 7,12 procent per skott.

– Vi har haft problem med målskyttet. Jag tror att det sätter sig i huvudet på dem som brukar göra många mål. Får man inte in puckarna och dem går stolpe ut så åker man runt och tänker på det. Det generar till att man vill för mycket sedan, säger Andreas och fortsätter.

– Vi får slänga in de lätta puckarna mot mål istället för att hålla i pucken allt för mycket, avslutar han.

 

Onsdagens viktiga match hemma mot Kallinge/Ronneby börjar klockan 19.00. Du kan följa vår live-rapportering från Liljas Arena på 24Nybro.se 


Källa: 24nybro.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Kalmar

KHC tecknar kontrakt med nyförvärv

Under fredagen blev det klart att Kalmar HC skriver kontrakt med backen Ludvig Martinsson. Han är född 1996 och har de senaste fyra säsongerna spelar med HC Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Kalmar HC skriver på Facebook att han är en rörlig, pucksäker och spelande back som de har fått väldigt goda referenser på.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Källa: 24kalmar.se

Kalmar

KHC förlänger inte kontrakt med forward

Kalmar HC meddelande under onsdagen att man inte kommer att erbjuda Niklas Sjöström nytt kontrakt. Man tackar istället honom för hans insatser i klubben under sina två säsonger och önskar lycka till i fortsättningen.

Det är också klart att Fabian och Daniel Bohman lånas ut till Alvesta SK i division 2 hela den kommande säsongen. De kommer att fortsatta vara skrivna hos KHC.

Källa: 24kalmar.se

Nybro

KLART: Nybro Vikings nya målvakt hyllar publiken

Han motade 48 skott i den första playoff-matchen mot Nybro Vikings och 25 i den andra. Med det såg den 24-årige slovaken, mer eller mindre på egen hand, till att Boden fick två matcher mot KRIF i playoff 2.

Nu är målvakten Pavel Krajcovic klar för Nybro Vikings.

– Pavel fångade vårt intresse i samband med att vi mötte dem i playoff. I den första matchen gör vi mål efter 20 sekunder på vårt första skott – sedan motar han 48 skott i resterande delen av matchen och var fantastisk, säger Vikings sportchef Per Wallin.

– Vi har dessutom fått väldigt bra referenser på honom både som person och målvakt. Han är väldigt seriös.

Kontraktet är skrivet på ett år och Krajcovic själv ser fram emot att komma till Nybro och hyllar publiken på föreningens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och vara en del av en förening som vill vara med i toppen i Hockeyettan. Jag tror att Nybro är rätt plats för mig att utvecklas som målvakt, säger han och fortsätter.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att spela för en stor och högljudd publik.

Nu är målvaktsduon komplett: Alexander Johansson och Pavel Krajcovic vaktar kassen i Liljas Arena kommande säsong.

Lagbygget börjar ta form och är i det närmaste klart. Per Wallin är nöjd med truppen han har på papperet idag.

– Det känns riktigt bra. Nu har vi en back kvar och eventuellt två forwards kvar att förstärka med.

 


Källa: 24nybro.se

Kalmar

KLART: Veteranen förlänger med Kalmar HC

Under måndagseftermiddagen blev det klart att 36-åriga Jimmie Svensson skriver kontrakt med Kalmar HC för ytterliggare ett år framöver.

Det här blir Svenssons fjärde säsong i den rödgula tröjan. Veteranen har tidigare år hoppat på tåget runt jul men nu finns han med redan vid säsongsstart.

Alla vet vad vi får i Jimmie både på och utanför isen och med sina 31 SHL, 338 hockeyallsvenska och 124 HockeyEttanmatcher i bagaget blir han en oerhört viktig spelare kommande säsong,” skriver klubben på sin Facebooksida.

Källa: 24kalmar.se