Tre matcher på fem dagar – det väntar Nybro Vikings när laget på onsdag åker till Dalen för att inleda veckans tuffa schema i Allettan. 

Vikingarna från Nybro har sedan en vecka tillbaka haft spelledigt och kunnat slipa till formen – under tiden har laget också skjutits ner till en nionde plats i tabellen, vilket i nuläget innebär att säsongen tar slut efter Allettan.

På onsdagskvällen väntar seriesjuan Dalen i tuff bortamatch och Vikings har taktiken klar för att ta sig förbi i tabellen.

– Vi har haft lite ledighet, så nu går vi in i en ny positiv trend. Vi vet att Dalen vill spela på våra misstag så vi ska absolut inte bjuda på några sådana. Vi ska spela kontrollerat i 60 minuter och inte ge dem någonting gratis, säger forwarden Alex Ek. 

Forwarden Ek betonar att det tuffa spelschemat som väntar kan vara ett bra sätt att komma tillbaka efter den senaste tidens resultat.

– Vi siktar på att ta tre poäng mot Dalen till att börja med. Sedan ska det bli skönt att spela tre snabba matcher efter en veckas uppehåll. Då gäller det att vinna onsdagens match för det första, säger han och fortsätter.

– Alla i laget vet vad vi har gjort för misstag. Det har varit slarv vid blålinjerna, individuella misstag och ingen trafik framför mål. Grunderna har fattats helt enkelt, vilket har varit vår svaghet. Vi får börja med att ta steg i rätt riktning mot Dalen så ska vi ha chans på nio poäng under veckans matcher, avslutar Ek.

Källa: 24nybro.se