Kalmar

Crus Rydbergs show räddade två KHC-poäng

Med sex minuter kvar att spela var Kalmar HC i ett 3-1-underläge borta mot Mjölby. Då klev gästernas nummer 16 in i handlingarna på allvar.

3-2-reduceringen kom till efter förarbete av Kenny Bradford.

– Jag skar in på offensiva blå och fick passningen och kom fri och la pucken mellan benen på målvakten, säger Victor Crus Rydberg.

Bara två minuter senare fick han chansen att komma fri med Mjölby-keepern igen. Den här gången via en straff.

Jimmie Svensson blev nedriven och ville inte ta den själv, så jag fick kliva fram där. Den satte jag också mellan benskydden på målvakten, säger 22-åringen.

Den efterföljande förlängningen slutade mållös och matchen gick till straffar.

Efter att ha missat Kalmars tredje straff fick han chansen igen i den fjärde omgången.

– Jag tänkte skjuta högt på plockhandssidan, men missade lite. Det var tur att den studsade in ändå, säger matchjälten Victor Crus Rydberg.

Du har hittat storformen?
– Det vet jag inte, men i dag gick det väldigt bra i dag i alla fall. Det är alltid kul att kunna vara med och bidra.

Nöjda med två poäng på bortais?
– Vi går alltid för tre poäng och vi har chanser för att vinna matchen under ordinarie tid. Men de täcker skott som galningar och vi sköt ändå 37 skott på mål. Det är svårt när de har sex målvakter. Så två poäng är helt klart bättre än en eller noll, säger Crus Rydberg, som noterades för tre mål och en målgivande passning i matchen.

Källa: 24kalmar.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Kalmar

KHC tecknar kontrakt med nyförvärv

Under fredagen blev det klart att Kalmar HC skriver kontrakt med backen Ludvig Martinsson. Han är född 1996 och har de senaste fyra säsongerna spelar med HC Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Kalmar HC skriver på Facebook att han är en rörlig, pucksäker och spelande back som de har fått väldigt goda referenser på.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Källa: 24kalmar.se

Kalmar

KHC förlänger inte kontrakt med forward

Kalmar HC meddelande under onsdagen att man inte kommer att erbjuda Niklas Sjöström nytt kontrakt. Man tackar istället honom för hans insatser i klubben under sina två säsonger och önskar lycka till i fortsättningen.

Det är också klart att Fabian och Daniel Bohman lånas ut till Alvesta SK i division 2 hela den kommande säsongen. De kommer att fortsatta vara skrivna hos KHC.

Källa: 24kalmar.se

Nybro

KLART: Nybro Vikings nya målvakt hyllar publiken

Han motade 48 skott i den första playoff-matchen mot Nybro Vikings och 25 i den andra. Med det såg den 24-årige slovaken, mer eller mindre på egen hand, till att Boden fick två matcher mot KRIF i playoff 2.

Nu är målvakten Pavel Krajcovic klar för Nybro Vikings.

– Pavel fångade vårt intresse i samband med att vi mötte dem i playoff. I den första matchen gör vi mål efter 20 sekunder på vårt första skott – sedan motar han 48 skott i resterande delen av matchen och var fantastisk, säger Vikings sportchef Per Wallin.

– Vi har dessutom fått väldigt bra referenser på honom både som person och målvakt. Han är väldigt seriös.

Kontraktet är skrivet på ett år och Krajcovic själv ser fram emot att komma till Nybro och hyllar publiken på föreningens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och vara en del av en förening som vill vara med i toppen i Hockeyettan. Jag tror att Nybro är rätt plats för mig att utvecklas som målvakt, säger han och fortsätter.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att spela för en stor och högljudd publik.

Nu är målvaktsduon komplett: Alexander Johansson och Pavel Krajcovic vaktar kassen i Liljas Arena kommande säsong.

Lagbygget börjar ta form och är i det närmaste klart. Per Wallin är nöjd med truppen han har på papperet idag.

– Det känns riktigt bra. Nu har vi en back kvar och eventuellt två forwards kvar att förstärka med.

 


Källa: 24nybro.se

Kalmar

KLART: Veteranen förlänger med Kalmar HC

Under måndagseftermiddagen blev det klart att 36-åriga Jimmie Svensson skriver kontrakt med Kalmar HC för ytterliggare ett år framöver.

Det här blir Svenssons fjärde säsong i den rödgula tröjan. Veteranen har tidigare år hoppat på tåget runt jul men nu finns han med redan vid säsongsstart.

Alla vet vad vi får i Jimmie både på och utanför isen och med sina 31 SHL, 338 hockeyallsvenska och 124 HockeyEttanmatcher i bagaget blir han en oerhört viktig spelare kommande säsong,” skriver klubben på sin Facebooksida.

Källa: 24kalmar.se