Det märktes inte att det skiljde hela (!) 15 poäng inför matchen mellan Nybro Vikings och serieledarna Huddinge under onsdagskvällen. Hemmalaget var närmast seger, trots att gästerna var i ledning tre gånger om.

Med 53 sekunder av den tredje perioden hade Vikings 3-3 på tavlan och fem mot tre-spel att utnyttja för att snuva gästerna från Stockholm på alla tre poäng. Istället slutade med en returstuds i förlängningen och en poäng mot serieettan inför 1 091 åskådare. 

– Det är tufft just nu. Vi gav Huddinge en match och vi vet att vi kan det. Det var ingen överraskning för oss. Det som känns surt är att det hade kunnat gå åt vilket håll som helst, säger Robin Wengdahl och fortsätter.

– Vi borde ha avgjort i vårt fem mot tre-spel. Vi skapar två rätt så bra genomspel där vi har lägen att sätta dit pucken men lyckas inte få dit den. Det är absolut inget försvar utan jag tycker att vi borde ha avgjort där. Det blir dock inte alltid som man vill.

 

Vid avgörandet skriker många i Vikings efter offside – hur upplever du situationen?
– Jag såg inte så mycket utan hörde att de skrek på en offside. När jag lyfte blicken såg jag att pucken tar på en Huddingespelare och in i mål, säger Wengdahl och fortsätter.

– Det är så de flesta målen gör, att man driver in hårt på mål så studsar pucken ut till en retur.

För Nybro Vikings väntar en tuff bortamatch mot Visby/Roma på Gotland. Det kan bli en intressant drabbning på fredag.

– Vi får försöka vända på det negativa och se det positivt. Vi spelade lika mot serieledarna och lyckades pressa dem, så det blir inte svårt att ställa om mot Visby efter det här, avslutar Robin Wengdahl.

Källa: 24nybro.se