I söndags avslutade Allettan södra för Vikings del när laget åkte på en tung förlust borta mot Kallinge/Ronneby med hela 7-4. 

Nybro Vikings Allettan-säsong har varit som en berg och dalbana med väldigt blandade insatser. Laget slutade efter 18 omgångar, på en sjundeplats och blev på måndagen valda i playoff-omgång 1.

Sjätteplacerade Bodens HF i Allettan Norra valde Nybro Vikings i första omgången. Viking inleder hemma i Liljas Arena redan på torsdag för att sedan åka till Boden för match på lördagen.

– Vi var i Kalix förra året och nu är Boden lite närmare, sa Vikings tränare Andreas Holfelt under Hockeyettans livesändning och fortsatte.

– Vi hade en rätt så bra höst, men Allettan började med dåligt självförtroende efter två raka förluster mot Vimmerby. Sedan hade vi en svart månad, vi vann inte en enda match under januari.

Nykomlingen Bodens blir ett nytt möte för Vikings – som har fram till torsdag att forska kring motståndarna.

– Vi får försöka ta reda på hur Boden spelar fram till torsdag. Vi ligger ju en bit ifrån varandra så vi får forska vidare, avslutade Holfelt.

Experten L-G Jansson tippade Nybro Vikings som segrare i livesändningen.

– Det blir en match mellan nykomlingarna och hockeyfästet Nybro. Det är ett skridskostarkt Bodens mot skickliga Nybro. Jag tror Nybro drar det längsta strået men de kommer att få gasa, avslutade Jansson.

Källa: 24nybro.se