24Nybro.se kunde i förra veckan gå ut med att den tidigare Nybro Vikings-spelaren och ikonen Sami Lehtinen ryktades tillbaka till föreningen som ny huvudtränare.

En uppgift som dementerades av ordförande Krister Engdal.

– Mig veterligen så stämmer inte det, sa han när 24Nybro nådde han via telefon.

När 24Nybro nådde ordförande under torsdagsmorgonen var det annat ljud i skällan.

– Vi har kommit långt in i en process med en person. Vi har inte signerat någonting än men vi är långt gångna med en av de tre kandidater vi har haft uppe på bordet, säger Krister Engdahl och fortsätter.

– I senaste styrelsemötet gav vi sportgruppen vårt fulla stöd och förtroende att försöka få till ett avtal med en av de tre jättespännande namnen vi hade uppe.

Enligt källor till 24Nybro är det just Sami Lehtinen som Krister Engdahl syftar på. Enligt uppgifter till 24Nybro är det bara en tidsfråga innan allt går i lås, då Lehtinen ska ha fått ett kontraktsförslag skickat till sig som nu bara ska undertecknas innan han presenteras.

Lehtinen var huvudtränare i Nybro Vikings säsongen 2012-2013 efter att föreningen valt att sparka kanadensaren Mike Bahrrell. Lehtinen har under några säsonger figurerat som målvaktstränare och assisterande i det finska laget Lukko.

Källa: 24nybro.se