Nybro

Kalmar HC avslutar samarbete med Nybro Vikings

Under den gångna säsongen har Kalmar HC och Nybro Vikings haft ett samarbete på juniorsidan med ett gemensamt lag. Till nästa säsong skiljs klubbarna åt – som dessutom kan komma att bli seriekonkurrenter.

– Juniorsidan är en prioriterad del i vår strategi och det kommer märkas tydligt att vi satsar betydligt mer än tidigare. Den här säsongen som har varit kan ses som ett startskott, nu vill vi växla upp, säger KHC-ordföranden Tobias Johansson.

LÄS MER: Kalmar HC inleder samarbete med Nybro Vikings

Hur har samarbetet med Vikings varit?– Det har varit både och, kan man säga. Fusionen var nödvändig, annars hade inget lag haft juniorverksamhet. Nu känns det dock som att vi klarar av att stå på våra egna ben.

Nu bjuder Kalmar HC in till en testmatch i början av april månad.

– Dessutom jobbar vi på att få till ett hockeygymnasium till Kalmar. Kontakt är tagen med ansvariga för skolorna och på sikt hoppas vi kunna bygga upp en stark ungdoms- och juniororganisation.

Känns som att det är något som krävs om ni ska upp i ettan?– Absolut är det så. Det är därför vi gör det här. Satsningen är hårdare än på många, många år.

Ledarorganisationen till det nya laget är inte helt spikad än. Dock hoppas Johansson på KHC-legendaren Magnus ”Flage” Johansson, som under den gångna säsongen varit involverad i laget.

– ”Flage” är vår utgångspunkt och vi hoppas på honom. Vi för en dialog för tillfället, säger Tobias Johansson.

Källa: 24nybro.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Kalmar

KHC tecknar kontrakt med nyförvärv

Under fredagen blev det klart att Kalmar HC skriver kontrakt med backen Ludvig Martinsson. Han är född 1996 och har de senaste fyra säsongerna spelar med HC Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Kalmar HC skriver på Facebook att han är en rörlig, pucksäker och spelande back som de har fått väldigt goda referenser på.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Källa: 24kalmar.se

Kalmar

KHC förlänger inte kontrakt med forward

Kalmar HC meddelande under onsdagen att man inte kommer att erbjuda Niklas Sjöström nytt kontrakt. Man tackar istället honom för hans insatser i klubben under sina två säsonger och önskar lycka till i fortsättningen.

Det är också klart att Fabian och Daniel Bohman lånas ut till Alvesta SK i division 2 hela den kommande säsongen. De kommer att fortsatta vara skrivna hos KHC.

Källa: 24kalmar.se

Nybro

KLART: Nybro Vikings nya målvakt hyllar publiken

Han motade 48 skott i den första playoff-matchen mot Nybro Vikings och 25 i den andra. Med det såg den 24-årige slovaken, mer eller mindre på egen hand, till att Boden fick två matcher mot KRIF i playoff 2.

Nu är målvakten Pavel Krajcovic klar för Nybro Vikings.

– Pavel fångade vårt intresse i samband med att vi mötte dem i playoff. I den första matchen gör vi mål efter 20 sekunder på vårt första skott – sedan motar han 48 skott i resterande delen av matchen och var fantastisk, säger Vikings sportchef Per Wallin.

– Vi har dessutom fått väldigt bra referenser på honom både som person och målvakt. Han är väldigt seriös.

Kontraktet är skrivet på ett år och Krajcovic själv ser fram emot att komma till Nybro och hyllar publiken på föreningens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och vara en del av en förening som vill vara med i toppen i Hockeyettan. Jag tror att Nybro är rätt plats för mig att utvecklas som målvakt, säger han och fortsätter.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att spela för en stor och högljudd publik.

Nu är målvaktsduon komplett: Alexander Johansson och Pavel Krajcovic vaktar kassen i Liljas Arena kommande säsong.

Lagbygget börjar ta form och är i det närmaste klart. Per Wallin är nöjd med truppen han har på papperet idag.

– Det känns riktigt bra. Nu har vi en back kvar och eventuellt två forwards kvar att förstärka med.

 


Källa: 24nybro.se

Kalmar

KLART: Veteranen förlänger med Kalmar HC

Under måndagseftermiddagen blev det klart att 36-åriga Jimmie Svensson skriver kontrakt med Kalmar HC för ytterliggare ett år framöver.

Det här blir Svenssons fjärde säsong i den rödgula tröjan. Veteranen har tidigare år hoppat på tåget runt jul men nu finns han med redan vid säsongsstart.

Alla vet vad vi får i Jimmie både på och utanför isen och med sina 31 SHL, 338 hockeyallsvenska och 124 HockeyEttanmatcher i bagaget blir han en oerhört viktig spelare kommande säsong,” skriver klubben på sin Facebooksida.

Källa: 24kalmar.se