Han värvades in som poänggörare när Kim Tallberg försvann till det allsvenska laget Vita Hästen – knappt en och en halv säsong senare får Kim Runermark lämna Liljas Arena och söka nytt.

– Vikings ringde på förmiddagen och meddelade att det inte blir någon förlängning för min del. De sa att de ville testa på något nytt, säger en uppriven Runermark och fortsätter.

– Jag hade detta lite på känn då vi inte haft någon kontakt efter säsongen.

Forwarden Runermark hade efter en smakstart i Vikingströjan med 9 poäng på 7 matcher ett tuffare andra år. Totalt blev det 30 poäng på 44 matcher i Vikings-tröjan – något som han själv inte är nöjd med.

– Jag är inte alls nöjd med den gångna säsongen. Jag förväntade mer av mig själv både poängmässigt men också spelmässigt. Nu är det bara revanschlusten som finns kvar inför den nya säsongen, säger han.

Trots besvikelsen över säsongen ville Runermark vara kvar i laget.

– Jag trivdes i Nybro Vikings. Det är alltid bra tryck på läktaren och mycket folk som bryr sig om laget men nu fick jag allt svart på vitt och får söka annat istället.

Vad lutar det åt?
– Det kom hastigt det här men jag har pratat med några klubbar utomlands och i Sverige. Det hade varit kul att testa på hockey utomlands då Sverige alltid finns kvar, men jag stänger inga dörrar, avslutar han.

Källa: 24nybro.se