Nybro

EXTRA: Nyckelspelare får lämna Vikings: ”Enormt besviken”

Han värvades in som poänggörare när Kim Tallberg försvann till det allsvenska laget Vita Hästen – knappt en och en halv säsong senare får Kim Runermark lämna Liljas Arena och söka nytt.

– Vikings ringde på förmiddagen och meddelade att det inte blir någon förlängning för min del. De sa att de ville testa på något nytt, säger en uppriven Runermark och fortsätter.

– Jag hade detta lite på känn då vi inte haft någon kontakt efter säsongen.

Forwarden Runermark hade efter en smakstart i Vikingströjan med 9 poäng på 7 matcher ett tuffare andra år. Totalt blev det 30 poäng på 44 matcher i Vikings-tröjan – något som han själv inte är nöjd med.

– Jag är inte alls nöjd med den gångna säsongen. Jag förväntade mer av mig själv både poängmässigt men också spelmässigt. Nu är det bara revanschlusten som finns kvar inför den nya säsongen, säger han.

Trots besvikelsen över säsongen ville Runermark vara kvar i laget.

– Jag trivdes i Nybro Vikings. Det är alltid bra tryck på läktaren och mycket folk som bryr sig om laget men nu fick jag allt svart på vitt och får söka annat istället.

Vad lutar det åt?
– Det kom hastigt det här men jag har pratat med några klubbar utomlands och i Sverige. Det hade varit kul att testa på hockey utomlands då Sverige alltid finns kvar, men jag stänger inga dörrar, avslutar han.

Källa: 24nybro.se

Taggar:

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Läs mer

Kalmar

KHC tecknar kontrakt med nyförvärv

Under fredagen blev det klart att Kalmar HC skriver kontrakt med backen Ludvig Martinsson. Han är född 1996 och har de senaste fyra säsongerna spelar med HC Vita Hästen i hockeyallsvenskan.

Kalmar HC skriver på Facebook att han är en rörlig, pucksäker och spelande back som de har fått väldigt goda referenser på.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Källa: 24kalmar.se

Kalmar

KHC förlänger inte kontrakt med forward

Kalmar HC meddelande under onsdagen att man inte kommer att erbjuda Niklas Sjöström nytt kontrakt. Man tackar istället honom för hans insatser i klubben under sina två säsonger och önskar lycka till i fortsättningen.

Det är också klart att Fabian och Daniel Bohman lånas ut till Alvesta SK i division 2 hela den kommande säsongen. De kommer att fortsatta vara skrivna hos KHC.

Källa: 24kalmar.se

Nybro

KLART: Nybro Vikings nya målvakt hyllar publiken

Han motade 48 skott i den första playoff-matchen mot Nybro Vikings och 25 i den andra. Med det såg den 24-årige slovaken, mer eller mindre på egen hand, till att Boden fick två matcher mot KRIF i playoff 2.

Nu är målvakten Pavel Krajcovic klar för Nybro Vikings.

– Pavel fångade vårt intresse i samband med att vi mötte dem i playoff. I den första matchen gör vi mål efter 20 sekunder på vårt första skott – sedan motar han 48 skott i resterande delen av matchen och var fantastisk, säger Vikings sportchef Per Wallin.

– Vi har dessutom fått väldigt bra referenser på honom både som person och målvakt. Han är väldigt seriös.

Kontraktet är skrivet på ett år och Krajcovic själv ser fram emot att komma till Nybro och hyllar publiken på föreningens hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Nybro och vara en del av en förening som vill vara med i toppen i Hockeyettan. Jag tror att Nybro är rätt plats för mig att utvecklas som målvakt, säger han och fortsätter.

– Jag ser också väldigt mycket fram emot att spela för en stor och högljudd publik.

Nu är målvaktsduon komplett: Alexander Johansson och Pavel Krajcovic vaktar kassen i Liljas Arena kommande säsong.

Lagbygget börjar ta form och är i det närmaste klart. Per Wallin är nöjd med truppen han har på papperet idag.

– Det känns riktigt bra. Nu har vi en back kvar och eventuellt två forwards kvar att förstärka med.

 


Källa: 24nybro.se

Kalmar

KLART: Veteranen förlänger med Kalmar HC

Under måndagseftermiddagen blev det klart att 36-åriga Jimmie Svensson skriver kontrakt med Kalmar HC för ytterliggare ett år framöver.

Det här blir Svenssons fjärde säsong i den rödgula tröjan. Veteranen har tidigare år hoppat på tåget runt jul men nu finns han med redan vid säsongsstart.

Alla vet vad vi får i Jimmie både på och utanför isen och med sina 31 SHL, 338 hockeyallsvenska och 124 HockeyEttanmatcher i bagaget blir han en oerhört viktig spelare kommande säsong,” skriver klubben på sin Facebooksida.

Källa: 24kalmar.se